Κόσμος

Ο πληρωμένος εκτελεστής που αρνούνταν να χρησιμοποιήσει όπλο

Το μεγαλύτερο θυσιαστήριο παιδιών που έχει ανακαλυφθεί

Oι αρχές πιστεύουν ότι σκότωσε περισσότερους από εκατό άνδρες

Ο Χάρι “Πίτσμπεργκ Φιλ” Στράους θεωρείται ως και σήμερα ο μεγαλύτερος και πιο αδίστακτος εκτελεστής της μαφίας. Oι αρχές πιστεύουν ότι σκότωσε περισσότερους από εκατό άνδρες (μερικοί ιστορικοί μιλάνε ακόμα και για 500) χρησιμοποιώντας μια ποικιλία μεθόδων όπως: μαχαιριές με παγοκόφτες, στραγγαλισμό ακόμα και θάβοντας τα θύματα του ζωντανά αλλά σπάνια χρησιμοποιώντας όπλο.

Ο λόγος που δεν κουβαλούσε πάνω του όπλο και δεν σκότωνε σχεδόν ποτέ με αυτό ήταν απλός…δεν ήθελε να τον συλλάβει η αστυνομία σε περίπτωση που του έκαναν σωματικό έλεγχο. Έτσι αναγκαζόταν να εκτελέσει τα συμβόλαιά θανάτου για τα οποία είχε πληρωθεί χρησιμοποιώντας ό,τι έβρισκε εκείνη την ώρα μπροστά του: όπως σύρματα, τούβλα, κατσαβίδια, παγοκόφτες, ρόπαλα, ξύλα η στην χειρότερη απλά τα χέρια του.

Συνελήφθη 18 φορές αλλά δεν καταδικάστηκε ποτέ μέχρι την στιγμή όπου κατηγορήθηκε για τον φόνο του «Μπάγκσι» Σίγκελ. Ακόμα και την τελευταία στιγμή προσπάθησε να αποφύγει την καταδίκη “παίζοντας τον τρελό” στην αίθουσα του δικαστηρίου αλλά το αποτέλεσμα αυτή την φορά ήταν θάνατος με ηλεκτρική καρέκλα.

Εκτελέστηκε στις φυλακές του Sing Sing στις 12 Ιουνίου του 1941.