Κόσμος

Οι ΗΠΑ είχαν προειδοποιήσει τη Ρωσία για τρομοκρατική επίθεση στο Crocus City Hall

Οι ΗΠΑ είχαν προειδοποιήσει τη Ρωσία ότι το Ισλαμικό Κράτος προετοίμαζε τρομοκρατική επίθεση στην αίθουσα συναυλιών Crocus City Hall στα περίχωρα της Μόσχας, σύμφωνα με δημοσίευμα των αμερικανικών εφημερίδων «Washington Post» και «New York Times», σήμερα Τετάρτη (3.4.24).

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα που επικαλούνται αμερικανικές κυβερνητικές πηγές, η πληροφορία για τρομοκρατική επίθεση στο Crocus City Hall διαβιβάστηκε στη ρωσική πλευρά στις 6 Μαρτίου.

Στις 7 Μαρτίου, η πρεσβεία των ΗΠΑ στη Μόσχα προειδοποιπούσε τους Αμερικανούς πολίτες για την απειλή τρομοκρατικής επίθεσης, αναφέροντας στην ανακοίνωσή της ως πιθανούς στόχους χώρους «συναυλιών».

Ωστόσο, σύμφωνα με τα όσα δήλωσαν οι πηγές και εμπειρογνώμονες στη «Washington Post», σπανίως διαβιβάζουν λεπτομέρειες για προετοιμαζόνες επιθέσεις, επειδή κάτι τέτοιο μπορεί να οδηγήσει στο να αποκαλυφθούν οι πηγές και οι μέθοδοι συγκέντρωσης κατασκοπευτικών πληροφοριών.

Εκτός από τη «Washington Post» και οι «New York Times» γράφουν επικαλούμενοι δικές τους πηγές, αναφέροντας ότι η CIA ενημέρωσε την Ρωσία για την απειλή επίθεσης στο Crocus City Hall από το Ισλαμικό Κράτος.

ΠΗΓΗ newsit.gr