Κόσμος

Οι ζωές των άλλων: Φωτογράφος ρίχνει κλεφτές ματιές μέσα στα διαμερίσματα του Παρισιού

Partygate: Συνεχίζονται οι μπελάδες για τον Μπόρις Τζόνσον - Νέα στοιχεία για παραβίαση του lockdown

Ο Raphael Metivet παρουσιάζει την αληθινή καθημερινότητα της Πόλης του Φωτός

Τι είναι το Παρίσι, πέρα από τον Πύργο του Άιφελ, το Λούβρο, την Αψίδα του Θριάμβου, τα δρομάκια της Μονμάρτης; Την αληθινή, καθημερινή ζωή της Πόλης του Φωτός, πέρα από τα αξιοθέατά της και τα στερεότυπα, υπόσχεται να μας συστήσει ένας φωτογράφος, ο Raphael Metivet, και μάλιστα με αρκετά αντισυμβατικό τρόπο καθώς με το φακό του εστιάζει στα διαμερίσματα της πόλης: άλλοτε στο φωτισμένο εσωτερικό τους αργά τη νύχτα και άλλοτε στις μικροσκοπικές, αλλά γεμάτες ζωή, βεράντες τους.

Ο λογαριασμός του στο Instagram ήταν μια όαση στη διάρκεια του lockdown, όταν τα σύνορα του κόσμου μας είχαν μικρύνει ασφυκτικά. Αλλά και σε κάθε περίοδο, αποτελεί μια εναλλακτική ματιά σε μια από τις πιο φωτογραφημένες πόλεις του κόσμου.

Υπαίθριο μουσείο

Άλλωστε, όπως έχει πει σε συνέντευξή του, «το Παρίσι είναι ένα ατελείωτο πεδίο ανακάλυψης, σαν υπαίθριο μουσείο. Απολαμβάνω να συλλαμβάνω τις στιγμές της ζωής του, από τις ταράτσες μέχρι τους δρόμους του. Είναι μια αληθινά ποιητική πόλη για όσους βρίσκουν το χρόνο να τη θαυμάσουν».

Ο Metivet άρχισε να φωτογραφίζει το Παρίσι πριν από περίπου δύο χρόνια, αρχικά εστιάζοντας στα μουσεία και τα μνημεία του. Μόλις μέσα στον τελευταίο χρόνο άρχισε να ανεβαίνει στις ταράτσες της πόλης, με φίλους, ανακαλύπτοντάς το από την αρχή, από μια τελείως διαφορετική οπτική γωνιά. «Είναι μια αρκετά συναρπαστική εμπειρία και πολύ εθιστική. Δεν περνάει ούτε εβδομάδα χωρίς την εξόρμησή μου σε κάποια ταράτσα».

Δες φωτογραφίες του Raphael Metivet από το Instagram: