Επικαιρότητα Κορωνοΐός Κόσμος Φάρμακα

Ουγγαρία: Έφτασαν οι πρώτες δόσεις του ρωσικού εμβολίου Sputnik V για τον κορωνοϊό – Στην Ελλάδα καραντίνα δίχως τέλος

Ουγγαρία: Έφτασαν οι πρώτες δόσεις του ρωσικού εμβολίου Sputnik V για τον κορωνοϊό - Στην Ελλάδα καραντίνα δίχως τέλος

Στην Ουγγαρία έφτασαν οι πρώτες δόσεις του ρωσικού εμβολίου για τον κορωνοϊό, «Sputnik V», του πρώτου εμβολίου που έχουν εγκρίνει οι ρωσικές Αρχές και αναμένεται να δημιουργήσει ακόμα ένα σημείο «τριβής» με την ΕΕ αφού η Βουδαπέστη εξετάζει το ενδεχόμενο να μην περιμένει έγκριση από τις ευρωπαϊκές υγειονομικές αρχές.

Η Ουγγαρία έγινε η πρώτη χώρα που παρέλαβε το συγκεκριμένο εμβόλιο, ενώ από τις προηγούμενες ημέρες έχει ξεκινήσει συζήτηση για το θέμα αυτό στις τάξεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σημειώνεται ότι ήδη η Ουγγαρία μαζί με την Πολωνία έχουν ασκήσει βέτο στο ευρωπαϊκό προϋπολογισμό για να μην εκβιαστούν από τις Βρυξέλλες στο να αποδεχτούν στο άμεσο μέλλον παράνομους μετανάστες στο έδαφός τους.

Οι αρμόδιες ρωσικές αρχές ανακοίνωσαν την περασμένη εβδομάδα ότι τα αποτελέσματα των ενδιάμεσων δοκιμών του Sputnik V δείχνουν αποτελεσματικότητα κατά 92% στην προστασία των ανθρώπων από την Covid-19 και ότι η Ρωσία ετοιμάζεται για μαζικό εμβολιασμό.

Η ουγγρική κυβέρνηση δεν έχει απαντήσει αν η πρόθεσή της είναι να αδειδοτήσει μόνη της το Sputnik V ή να το υποβάλει στην διαδικασία έγκρισης της Ευρωπαϊκής Ένωσης