Κόσμος

Ουκρανία: Για εγκλήματα πολέμου από τη Ρωσία μιλά ο Ζελένσκι – Το τέλος θα εξαρτηθεί από την ξένη βοήθεια

Ουκρανία: Για εγκλήματα πολέμου από τη Ρωσία μιλά ο Ζελένσκι – Το τέλος θα εξαρτηθεί από την ξένη βοήθεια

Ο Ουκρανός πρόεδρος υποστήριξε ότι υπάρχουν αποδείξεις για εγκλήματα πολέμου από τις ρωσικές δυνάμεις.
Για εγκλήματα πολέμου κατηγόρησε τη Ρωσία ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, την ώρα που οι εχθροπραξίες συνεχίζονται και οι ουκρανικές δυνάμεις ανακαταλαμβάνουν μεγάλες περιοχές.

Ωστόσο, ο Ουκρανός ηγέτης σημείωσε πως είναι πολύ νωρίς για να γίνει λόγος για την αρχή του τέλους του πολέμου. Σύμφωνα με τον Ζελένσκι, η διάρκεια του πολέμου ενδεχομένως να εξαρτηθεί και από το χρονικό πλαίσιο που θα παραδοθεί στη χώρα του η ξένη βοήθεια.

«Θα θέλαμε περισσότερη βοήθεια από την Τουρκία. Θα θέλαμε περισσότερη βοήθεια από τη Νότια Κορέα, από τον αραβικό κόσμο, από την Ασία», υπογράμμισε.

Μιλώντας για τα εδάφη που ανακτούν οι ουκρανικές δυνάμεις, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι υπογράμμισε ότι στο Ιζιούμ οι συνθήκες θυμίζουν την Μπούτσα.

«Μέχρι σήμερα υπάρχουν 450 νεκροί άνθρωποι θαμμένοι. Αλλά υπάρχουν και άλλοι, ξεχωριστοί τάφοι με πολλούς ανθρώπους. Βασανισμένους ανθρώπους. Ολόκληρες οικογένειες σε συγκεκριμένες περιοχές», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Ουκρανός πρόεδρος.

Παράλληλα, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι υποστήριξε ότι υπάρχουν αποδείξεις για εγκλήματα πολέμου. «Όλα αυτά υπάρχουν… Υπάρχουν κάποιες αποδείξεις και γίνονται αξιολογήσεις, ουκρανικές και διεθνείς. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς, να το αναγνωρίσει ο κόσμος αυτό» σημείωσε.

Τέλος, ο Ουκρανός πρόεδρος σημείωσε πως ο πόλεμος δεν πλησιάζει προς το τέλος του. «Είναι πολύ νωρίς για να μιλήσουμε για ένα τέλος σε αυτό τον πόλεμο», ανέφερε χαρακτηριστικά.
ΠΗΓΗ in.gr