Κόσμος

Ουκρανία: Μαζικές ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις και διακοπές ηλεκτροδότησης

Ουκρανία: Μαζικές ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις και διακοπές ηλεκτροδότησης

Εκτεταμένες διακοπές ηλεκτροδότησης έχουν προκληθεί από μαζικές ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις στην Ουκρανία κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Αξιωματούχοι ανακοίνωσαν πως εξαπολύθηκαν τη νύχτα σήμερα Πέμπτη ρωσικά πλήγματα στις περιφέρειες του Χαρκόβου και της Οδησσού, αντίστοιχα στην ανατολική και στη νότια Ουκρανία (στη φωτογραφία του AP/Vadim Belikov από το Χάρκοβο, επάνω, διακρίνεται η εκτόξευση τριών πυραύλων από τη ρωσική περιοχή του Belgorod).

«Μαζικό πυραυλικό πλήγμα»

«Ο εχθρός προχώρησε σε περίπου δεκαπέντε πλήγματα στην πόλη και στην περιφέρεια» του Χαρκόβου, ανέφερε ο περιφερειακός αξιωματούχος Ολέγκ Σινεχούμποφ μέσω ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης.

Στην περιφέρεια της Οδησσού, ο αξιωματούχος Μαξίμ Μαρτσένκο ανέφερε πως «πύραυλοι έπληξαν την περιφερειακή ενεργειακή υποδομή και προκάλεσαν ζημιές σε κτίρια κατοικιών», μιλώντας για «μαζικό πυραυλικό πλήγμα».

Σύμφωνα με τους αξιωματούχους, τα πλήγματα είχαν αποτέλεσμα εκτεταμένες διακοπές της ηλεκτροδότησης.

Αναφέρθηκαν επίσης ρωσικά πλήγματα στην πόλη Ντνίπρο (κεντρικά) και άλλους τομείς της ουκρανικής επικράτειας.
Δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα σ’ αυτό το στάδιο, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Μαχητικά από την Πολωνία

Η Πολωνία είναι έτοιμη να παραδώσει τα σοβιετικού σχεδιασμού μαχητικά αεροσκάφη Μικογιάν MiG-29 που διαθέτει η Πολεμική Αεροπορία της στην Ουκρανία, στο πλαίσιο διεθνούς συμμαχίας, δήλωσε ο πρόεδρος της χώρας Αντρέι Ντούντα.

«Είμαστε έτοιμοι να παραδώσουμε τα αεροσκάφη αυτά και είμαι σίγουρος πως η Ουκρανία θα είναι έτοιμη να τα χρησιμοποιήσει αμέσως», είπε ο κ. Ντούντα στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN, μετέδωσε χθες Τετάρτη το πολωνικό δημόσιο πρακτορείο ειδήσεων PAP.