Κόσμος

Ουκρανία – Βολοντίμιρ Ζελένσκι: Ζητά μαζική στρατιωτική βοήθεια «που θα σταματήσει το κακό»

Ουκρανία – Βολοντίμιρ Ζελένσκι: Ζητά μαζική στρατιωτική βοήθεια «που θα σταματήσει το κακό»

Έκκληση προς τους δυτικούς συμμάχους «να επιταχύνουν» τις αποστολές όπλων απηύθυνε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, κατά την έναρξη της διάσκεψης υποστήριξης της Ουκρανίας που οργανώνεται από τις ΗΠΑ στο Ράμσταϊν της Γερμανίας. 

Απευθυνόμενος μέσω βιντεοσύνδεσης στους συμμετέχοντες στην διάσκεψη, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι απηύθυνε έκκληση προς τους συμμάχους «να επιταχύνουν» τις αποστολές όπλων, ζητώντας κυρίως τανκς, για την απώθηση των δυνάμεων της Ρωσίας. Δήλωσε επίσης ότι οι σύμμαχοι «δεν πρέπει να διαπραγματευθούν σχετικά με τις διαφορετικές ποσότητες αρμάτων μάχης, αλλά να αποφασίσουν μαζική προμήθεια που θα σταματήσει το κακό».

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Ουκρανίας ευχαρίστησε μέσω του Twitter τις Ηνωμένες Πολιτείες για το νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας ύψους 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, στο οποίο περιλαμβάνονται εκατοντάδες τεθωρακισμένα οχήματα.

«Ευχαριστώ που δώσατε στην Ουκρανία ένα ακόμη ισχυρό πρόγραμμα στήριξης της άμυνας», έγραψε. Τα όπλα του νέου πακέτου (στα οποία δεν περιλαμβάνονται βαρέα άρματα μάχης Abrams) «αποτελούν σημαντική βοήθεια στον αγώνα μας κατά του εισβολέα».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ