Κόσμος

Πέντε φίλοι παίρνουν την ίδια πόζα 40 χρόνια

Πέντε φίλοι παίρνουν την ίδια πόζα 40 χρόνια

Η τελευταία φορά που βρέθηκαν μαζί ήταν όταν έβγαλαν την προηγούμενη φωτογραφία, το 2017

Το 1982 ήταν πέντε νεαροί που κάθισαν σε έναν πάγκο και κοίταξαν την κάμερα. Τα πρόσωπα και τα σώματα μπορεί να άλλαξαν με την πάροδο των ετών, ωστόσο αυτή η παρέα συναντιέται και βγάζει την ίδια φωτογραφία εδώ και 40 χρόνια.

Οι πέντε φίλοι συναντιούνται κάθε πέντε χρόνια σε μια λίμνη στην Καλιφόρνια και ποζάρουν για την ίδια φωτογραφία.

Πριν από μερικές ημέρες έβγαλαν την ένατη, αν και κάποια στιγμή φοβήθηκαν ότι θα είναι τέσσερις μπροστά από τον φακό, καθώς ο ένας από αυτούς πέρασε περιπέτεια με τον καρκίνο. Το 2019 αφαιρέθηκε ένας κακοήθης όγκος από το πόδι του Ντάλας Μπάρνεϊ.

«Ήμουν συντετριμμένος. Ανησυχούσαμε ότι θα υπήρχε μια κενή θέση στον πάγκο όπου βγάζουμε τη φωτογραφία» εξομολογείται ο Τζον Ντίκσον στο CNN.

Πέντε φίλοι παίρνουν την ίδια πόζα 40 χρόνια

Όμως, ο Μπάρνεϊ έδωσε ξανά το παρών στο ραντεβού τους, στην ίδια καλύβα στη λίμνη Κόπκο, μαζί με τους Ντίκσον, Μαρκ Ράμερ- Κλίαρι, Τζον Μολόνι και Τζον Γουάρντλοου, που είναι ο οικοδεσπότης τους.

Η τελευταία φορά που βρέθηκαν μαζί ήταν όταν έβγαλαν την προηγούμενη φωτογραφία, το 2017. Λόγω της περιπέτειας του Μπάρνεϊ με τον καρκίνο και εξαιτίας της πανδημίας ήταν δύσκολο να συναντηθούν τα χρόνια που μεσολάβησαν.

Το πρώτο βράδυ έφαγαν στην καλύβα τα τάκος που τους ετοίμασε ο Γουάρντλοου και το επόμενο μεσημέρι πήραν τις θέσεις τους στον πάγκο για να βγάλουν τη φωτογραφία. Κάθε φορά κάθονται με την ίδια σειρά, όπως το 1982 και παίρνουν τις ίδιες πόζες. Ένα καπέλο είναι πάντα ακουμπισμένο στα πόδια του Ράμερ- Κλίαρι και ο Μολόνι κρατά ένα βαζάκι στο δεξί του χέρι.

Πέντε φίλοι παίρνουν την ίδια πόζα 40 χρόνια

Οι συνήθειές του

Οι πέντε φίλοι γνωρίστηκαν στη Σάντα Μπάρμπαρα. Τα reunion γίνονται στην καλύβα στη λίμνη Κόπκο που έφτιαξε ο παππούς του Γουάρντλοου το 1970.

Όταν συναντιούνται, ψαρεύουν, κάνουν πεζοπορία, μπάρμπεκιου, ή μαζεύουν μούρα, κάνουν πλάκες ο ένας στον άλλον και τα πειράγματα δεν έχουν τέλος.

Πέντε φίλοι παίρνουν την ίδια πόζα 40 χρόνια

Ο Μπάρνεϊ δεν ανησυχεί για το μέλλον της παράδοσης της παρέας, ούτε για την υγεία του. «Αλλά έχω έναν φόβο για το ότι καθόμαστε σε αυτό το κάγκελο» παραδέχεται. «Όσο γερνάμε, το ίδιο ισχύει και για το κάγκελο. Βαραίνουμε, ο πάγκος και το κάγκελο είναι σε ύψος περίπου 9 μέτρων. Ανησυχώ ότι μια μέρα θα το ακούσουμε να σπάει».

ΠΗΓΗ in.gr