Κόσμος

Πέθανε η «πιο μοναχική όρκα του κόσμου»

Πέθανε η «πιο μοναχική όρκα του κόσμου»

Πέθανε η Kiska, γνωστή ως «η πιο μοναχική όρκα του κόσμου». Το πάρκο Marineland στο Οντάριο του Καναδά επιβεβαίωσε τον θάνατο της 47χρονης θηλυκής φάλαινας. «Η ομάδα φροντίδας θαλάσσιων θηλαστικών της Marineland και οι ειδικοί έκαναν ό,τι ήταν δυνατόν για την Kiska και θρηνούμε την απώλειά της» ανέφερε σε ανακοίνωσή του. Η Κίσκα, η τελευταία […]
Πέθανε η Kiska, γνωστή ως «η πιο μοναχική όρκα του κόσμου». Το πάρκο Marineland στο Οντάριο του Καναδά επιβεβαίωσε τον θάνατο της 47χρονης θηλυκής φάλαινας.

«Η ομάδα φροντίδας θαλάσσιων θηλαστικών της Marineland και οι ειδικοί έκαναν ό,τι ήταν δυνατόν για την Kiska και θρηνούμε την απώλειά της» ανέφερε σε ανακοίνωσή του.

Η Κίσκα, η τελευταία όρκα σε αιχμαλωσία στον Καναδά, πέρασε τα τελευταία 12 χρόνια σε απομόνωση παρά το γεγονός ότι οι όρκες είναι εξαιρετικά κοινωνικά θηλαστικά.

Η αιτία θανάτου δεν ανακοινώθηκε, αλλά η Marineland σημειώνει σε ανακοίνωσή της ότι η υγεία της είχε επιδεινωθεί εδώ και εβδομάδες.

Κατηγορίες σε βάρος του πάρκου για κακομεταχείριση των ζώων
Το θεματικό πάρκο κατηγορήθηκε τον Δεκέμβριο του 2021 για κακομεταχείριση των ζώων, αφότου κυκλοφόρησαν βίντεο με την Kiska να χτυπά το κεφάλι και το σώμα της στα τοιχώματα της δεξαμενής της.

Ένα άλλο βίντεο την έδειχνε να επιπλέει νωχελικά στην επιφάνεια της πισίνας.

Το 1979, σε ηλικία μόλις 3 ετών, η Kiska απομακρύνθηκε από την οικογένειά μαζί την όρκα Keiko, που πρωταγωνίστησε στην ταινία «Free Willy».

ΠΗΓΗ in.gr