Κόσμος

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι Ρώσοι βομβαρδίζουν το Χάρκοβο – Χιλιάδες Ουκρανοί εγκαταλείπουν τα σπίτια τους

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι Ρώσοι βομβαρδίζουν το Χάρκοβο – Χιλιάδες Ουκρανοί εγκαταλείπουν τα σπίτια τους

Mε αμείωτη σφοδρότητα μαίνεται ο πόλεμος στην Ουκρανία που κοντεύει τους επτά μήνες. Ο ρωσικός στρατός πλήττει θέσεις των Ουκρανών στο Χάρκοβο.

Τον εφιάλτη του πολέμου στην Ουκρανία ζει και το Χάρκοβο. «Χιλιάδες άνθρωποι φεύγουν προς τη Ρωσία», ισχυρίζεται ο κυβερνήτης του γειτονικού Μπέλγκοροντ, πόλη στο ρωσικό έδαφος.

Οι ρωσικές δυνάμεις χτυπούν θέσεις του ουκρανικού στρατού στην περιοχή του Χαρκόβου με πλήγματα ακριβείας, υποστήριξε το υπουργείο Άμυνας.

Σε αναρτήσεις σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης αναφέρεται ότι τα πλήγματα αυτά εκτελούνται από αερομεταφερόμενες δυνάμεις, από πυραύλους και από το πυροβολικό.

Το πρακτορείο Reuters, που αναμετέδωσε την ανακοίνωση, δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει αυτούς τους ισχυρισμούς.

Στο μεταξύ, ο κυβερνήτης της ρωσικής περιφέρειας του Μπέλγκοροντ, που συνορεύει με την επαρχία του Χαρκόβου, υποστήριξε ότι «χιλιάδες» άνθρωποι έφυγαν προς τη Ρωσία το τελευταίο 24ωρο λόγω των σφοδρών συγκρούσεων.

«Δεν ήταν η ευκολότερη νύχτα, δεν ήταν το ευκολότερο πρωινό. Τις τελευταίες 24 ώρες χιλιάδες άνθρωποι πέρασαν τα σύνορα» ανέφερε ο Βιατσεσλάβ Γκλάντκοφ σε ένα βίντεο που ανάρτησε στο Telegram.