Κόσμος

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ψέματα του Κιέβου οι «θάλαμοι βασανιστηρίων» στο Χάρκοβο, υποστηρίζει η Ρωσία

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ψέματα του Κιέβου οι «θάλαμοι βασανιστηρίων» στο Χάρκοβο, υποστηρίζει η Ρωσία

Φρίκη έχουν προκαλέσει οι εικόνες από την Ουκρανία που είδαν πριν από λίγες ημέρες το φως της δημοσιότητας, αποκαλύπτοντας θαλάμους βασανιστηρίων σε περιοχές κοντά στην περιφέρεια του Χαρκόβου. Η Ρωσία από την πλευρά της, απορρίπτει τους ισχυρισμούς του Κιέβου για εγκλήματα πολέμου στην περιοχή. 

Σε σημερινές του δηλώσεις κορυφαίος αξιωματούχος της Ρωσίας, απέρριψε ως ψέματα τους ισχυρισμούς της Ουκρανίας. «Είναι το ίδιο σενάριο όπως στην Μπούτσα. Είναι ψέμα και φυσικά θα υπερασπιστούμε την αλήθεια σε αυτή την ιστορία», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, ερωτηθείς αναφορικά με τις δηλώσεις του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι ότι οι ρωσικές δυνάμεις διέπραξαν εγκλήματα πολέμου στην ουκρανική περιοχή του Χαρκόβου.

Υπενθυμίζεται ότι η αποκάλυψη για τους «θαλάμους βασανιστηρίων» έγινε πριν από λίγες ημέρες, με τον πρόεδρο της Ουκρανίας να κάνει λόγο για μια «διαδομένη πρακτική στα κατεχόμενα εδάφη». Σύμφωνα με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, οι δυνάμεις της Ρωσίας εγκατέλειψαν όργανα βασανιστηρίων κατά την αποχώρησή τους από τα εδάφη που είχαν καταλάβει. Μάλιστα, οι ουκρανικές αρχές δημοσιοποίησαν σχετικές φωτογραφίες.

Δείτε φωτογραφίες:

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ψέματα του Κιέβου οι «θάλαμοι βασανιστηρίων» στο Χάρκοβο, υποστηρίζει η Ρωσία Πόλεμος στην Ουκρανία: Ψέματα του Κιέβου οι «θάλαμοι βασανιστηρίων» στο Χάρκοβο, υποστηρίζει η Ρωσία Πόλεμος στην Ουκρανία: Ψέματα του Κιέβου οι «θάλαμοι βασανιστηρίων» στο Χάρκοβο, υποστηρίζει η Ρωσία

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αρχές της Ουκρανίας ανακάλυψαν και έναν χώρο ομαδικής ταφής με περίπου 450 πτώματα. Το Κίεβο υποστηρίζει πως τα περισσότερα ήταν αμάχων, κατηγορώντας για ακόμα μια φορά την Ρωσία πως διαπράττει εγκλήματα πολέμου.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ψέματα του Κιέβου οι «θάλαμοι βασανιστηρίων» στο Χάρκοβο, υποστηρίζει η Ρωσία Πόλεμος στην Ουκρανία: Ψέματα του Κιέβου οι «θάλαμοι βασανιστηρίων» στο Χάρκοβο, υποστηρίζει η Ρωσία

Η Ρωσία είχε απορρίψει στο παρελθόν τους ισχυρισμούς ότι τα στρατεύματά της διέπραξαν εγκλήματα πολέμου στην Μπούτσα, έξω από το Κίεβο, αφού μετά την αποχώρηση της Ρωσίας στα τέλη Μαρτίου ήρθαν στο φως αποδεικτικά στοιχεία ότι άμαχοι είχαν σκοτωθεί ενώ η πόλη βρισκόταν υπό τον έλεγχο ρωσικών στρατευμάτων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ