Κόσμος

Πώς η βασίλισσα Ελισάβετ είχε μάθει για το θάνατο της πριγκίπισσας Νταϊάνα – Τα δάκρυα του Καρόλου

Πώς η βασίλισσα Ελισάβετ είχε μάθει για το θάνατο της πριγκίπισσας Νταϊάνα – Τα δάκρυα του Καρόλου

Ποιος της το ανακοίνωσε
Είναι γεγονός ότι η σχέση της βασίλισσα Ελισάβετ με την πριγκίπισσα Νταϊάνα πέρασε από πολλά σκαμπανεβάσματα, πριν τον τελικό χωρισμό του ζευγαριού, ο οποίος ήρθε ένα χρόνο πριν τον τραγικό θάνατο της πριγκίπισσας του λαού.

Αυτό φυσικά δεν σημαίνει, ωστόσο, ότι ο θάνατος της Νταϊάνα αποτέλεσε μικρή απώλεια για τη μονάρχη της Βρετανίας, όπως τουλάχιστον υποστηρίζει το Reader’s Digest.

Η Βρετανή συγγραφέας Ingrid Seward, που κάλυψε τη βασιλική οικογένεια για 18 χρόνια, αποκάλυψε τις συγκλονιστικές λεπτομέρειες για το τι συνέβη στο βασιλικό νοικοκυριό το τραγικό πρωινό της 31ης Αυγούστου 1997, στο βιβλίο της «The Queen & Di».

Η βασίλισσα, λοιπόν, κοιμόταν στο Κάστρο Balmoral, το καλοκαιρινό σπίτι της στη Σκωτία, όταν ξύπνησε από έναν από τους βοηθούς της τις πρώτες πρωινές ώρες για να συναντήσει τον γιο της, τον πρίγκιπα Κάρολο, στο διάδρομο, ο οποίος την πληροφόρησε ότι η πριγκίπισσα Νταϊάνα και ο εραστής της Ντόντι Αλ Φαγιέτ, είχαν ένα τρομερό αυτοκινητιστικό ατύχημα στο Παρίσι.

Το μόνο που ήξεραν ήταν ότι ο Φαγιέτ ήταν ήδη νεκρός, αλλά η Νταϊάνα είχε επιζήσει και μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

«Η πριγκίπισσα πέθανε πριν λίγο»
Αρχικά, η βασίλισσα ενημερώθηκε ότι η Νταϊάνα είχε απομακρυνθεί από το ατύχημα σχεδόν χωρίς τραυματισμό. Ωστόσο, τα καλά νέα έγιναν τραγικά όταν χτύπησε για ακόμη μία φορά το τηλέφωνο. Ο πρίγκιπας Κάρολος άκουγε τα εξής τραγικά λόγια: «Κύριε, λυπάμαι πολύ αλλά μόλις έλαβα ένα τηλεφώνημα από τον Πρέσβη στο Παρίσι. Η πριγκίπισσα πέθανε πριν λίγο».

Η βασίλισσα Ελισάβετ παρακολουθούσε εμβρόντητη καθώς η ψυχραιμία του γιου της έσπασε, κάνοντάς τον να ξεσπάσει σε κλάματα.

Η βασίλισσα ήταν εξίσου σοκαρισμένη. Παρά τα ζητήματά της με την Νταϊάνα, η Seward είπε ότι η βασίλισσα έτρεφε ακόμα κάποια συμπάθεια για την πρώην νύφη της, χαρακτηρίζοντας τον θάνατό της ως μια φοβερή απώλεια.

ΠΗΓΗ in.gr