Κόσμος

Πούτιν: Μια εβδομάδα καραντίνας αρκεί λέει διάσημος μικροβιολόγος

Ο Πούτιν αποφάσισε να εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού

Ο γενικός διευθυντής του Ινστιτούτου Γκαμαλέγια, που παρασκευάζει το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V, Αλεξάντρ Γκίντσμπουργκ σχολιάζει την απόφαση του Πούτιν να μπει σε αυτοαπομόνωση καθώς κρούσματα κορονοϊού βρέθηκαν στο περιβάλλον του.

Ο Γκίντσμπουργκ σημείωσε πως ήταν ορθή η απόφαση να ακούσει τις εισηγήσεις των ιατρών του και να αυτοαπομονωθεί μετά από επαφή με κρούσματα κορονοϊού, ενώ τόνισε ότι το πιθανότερο είναι ο Πούτιν να μπει σε καραντίνα για μία εβδομάδα.

«Ως νομοταγής άνθρωπος ακολουθεί τις ιατρικές οδηγίες, δίνοντας το παράδειγμα σε όλους τους συμπολίτες μας, ότι όλοι πρέπει να φερόμαστε το ίδιο ενσυνείδητα», είπε ο διάσημος ρώσος μικροβιολόγος, εκτιμώντας ότι «μία εβδομάδα είναι απολύτως επαρκής, ωστόσο τα συγκεκριμένα χρονικά όρια είναι θέμα απόφασης των ειδικών που παρακολουθούν τον Πούτιν».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του προέδρου Πούτιν διέψευσε ότι έχει οποιαδήποτε σχέση με την αυτοαπομόνωση του Ρώσου ηγέτη η συνάντησή του με τον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ, η οποία έγινε νωρίς τη Δευτέρα στο Κρεμλίνο, αλλά ανακοινώθηκε το πρωί της Τρίτης, για λόγους ασφαλείας, όπως εκτιμούν ενημερωμένες πηγές.

Σύμφωνα με τον Ντμίτρι Πεσκόφ η διάρκεια της αυτοαπομόνωσης του Ρώσου πρόεδρου εξαρτάται από τις συστάσεις των ειδικών και δεν υπάρχει ακόμη ακριβής διάρκειά της, ωστόσο ο Πούτιν προγραμματίζει να επανέλθει σύντομα σε κανονικές δια ζώσης συναντήσεις.

«Προς το παρόν είναι στα σχέδια του Β. Πούτιν» να συμμετάσχει στη Σύνοδο ηγετών της μετασοβιετικής Κοινοπολιτείας Ανεξαρτήτων Κρατών στο Μινσκ στις 15 Οκτωβρίου, καθώς και στην πρώτη συνεδρία της ρωσικής Κρατικής Δούμας (Κάτω Βουλής) στη νέα της σύνθεση μετά τις εκλογές της Κυριακής 19 Σεπτεμβρίου, που υπολογίζεται να γίνει έναν μήνα αργότερα, στις 19 Οκτωβρίου, δήλωσε ο Ντ. Πεσκόφ στην εφημερίδα «Βέντομοστι».