Κόσμος

Πρίγκιπας Άντριου: Πιο κοντά από ποτέ να κατηγορηθεί για τη σεξουαλική κακοποίηση της Βιρτζίνια Τζιούφρε

Πρίγκιπας Άντριου: Πιο κοντά από ποτέ να κατηγορηθεί για τη σεξουαλική κακοποίηση της Βιρτζίνια Τζιούφρε

«Ουδέν σχόλιον» από τη νομική ομάδα του πρίγκιπα Άντριου της Βρετανίας σχετικά με την αποτυχία των συνηγόρων του να απορρίψει ένας δικαστής την αγωγή της Βιρτζίνια Τζιούφρε που τον κατηγορεί ότι την κακοποίησε σεξουαλικά όταν ήταν έφηβη, σε μια υπόθεση που τον συνδέει με το σκάνδαλο του Τζέφρι Επστάιν.

Σε μια απόφαση που δημοσιοποιήθηκε χθες, Τετάρτη (12.1.2022), ο Αμερικανός δικαστής, Λιούις Κάπλαν, ανέφερε πως η Τζιούφρε, 38 ετών σήμερα, μπορεί να κινηθεί νομικά κατά του Πρίγκιπα Άντριου και να τον καταγγείλει ότι τη χτύπησε και της προκάλεσε εσκεμμένα ψυχική δυσφορία ενώ την εκμεταλλευόταν σεξουαλικά ο Τζέφρι Επστάιν, ο οποίος δεν βρίσκεται πλέον στη ζωή. «Η νομική ομάδα μου συνέστησε να μην υπάρξει κανένα σχόλιο», δήλωσε μία εκπρόσωπος.

Η σύνδεση του Πρίγκιπα Άντριου με το σκάνδαλο Επστάιν
Ο 61χρονος πρίγκιπας, δευτερότοκος γιος της 95χρονης βασίλισσας Ελισάβετ, αρνείται τις κατηγορίες της Βιρτζίνια Τζιούφρε ότι την ανάγκασε να κάνουν σεξ πριν από πάνω από 20 χρόνια στο σπίτι της πρώην συντρόφου του Τζέφρι Επστάιν, της Γκισλέιν Μάξγουελ, στο Λονδίνο αλλά και ότι την κακοποίησε σε δύο ιδιοκτησίες του μεγαλοεπενδυτή.

Η απόφαση του δικαστή σημαίνει πως ο Άντριου βρίσκεται πιο κοντά από ποτέ στο εδώλιο σε δίκη που θα μπορούσε να ξεκινήσει κάποια στιγμή μεταξύ του ερχόμενου Σεπτεμβρίου και Δεκεμβρίου, αν δεν υπάρξει εξωδικαστικός συμβιβασμός μεταξύ των δύο πλευρών.

Ο πρίγκιπας αναγκάστηκε να παραιτηθεί από δημόσια καθήκοντά του το 2019 λόγω των διασυνδέσεών του με τον Επστάιν και έπειτα από μια ολέθρια συνέντευξη στην τηλεόραση του BBC όπου ήλπιζε ότι θα καθάριζε το όνομά του, αλλά οδήγησε, αντίθετα, στη γελοιοποίησή του και σε περαιτέρω ερωτήματα.

Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ δήλωσαν χθες ότι δεν θα κάνουν κάποιο σχόλιο για ένα νομικό ζήτημα που βρίσκεται σε εξέλιξη.

ΠΗΓΗ newsit.gr