Κόσμος

Προς αποφυλάκιση υπό όρους ο Όσκαρ Πιστόριους

Είναι η χρονιά τους – Αυτά τα τρία ζώδια θα λάμψουν το 2022

Το 2015, ο Πιστόριους κρίθηκε ένοχος για διάπραξη φόνου και λίγο καιρό αργότερα καταδικάστηκε σε φυλάκιση για 13 έτη.

Ο 34άχρονος Παραολυμπιονίκης απέστειλε επιστολή στους γονείς της Ρίβα Στίνκαμπ – την οποία, δολοφόνησε ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου (14/02) του 2013.

Έχοντας εκτίσει τη μισή ποινή φυλάκισής του, ο ΝοτιοΑφρικανός απέκτησε από τις αρχές Νοέμβρη το δικαίωμα αιτήματος αποφυλάκισης υπό όρους, σύμφωνα με έναν αξιωματούχο & έναν δικηγόρο, οι οποίοι τοποθετήθηκαν στις 08/11 επί του θέματος.

Ο Πιστόριους προχώρησε στη σύνταξη και αποστολής γράμματος προς την οικογένεια του θύματος, με σκοπό την έναρξη προκαταρκτικών συνομιλιών των δύο πλευρών και σε μία προσπάθεια αναγνώρισης της πράξης & ανάληψης της ευθύνης. Βασικό βήμα, για την κίνηση διαδικασιών ενδεχόμενης αποφυλάκισης.

Οι γονείς της Στίνκαμπ δηλώνουν έκπληκτοι για τούτη την εξέλιξη, μέσω της νομικής εκπροσώπου, ενώ ο Πιστόριους ζητά την κατανόησή τους για το τραγικό περιστατικό.

Η Τάνια Κοέν ανέφερε πως δε μπορούσε να αποκαλύψει το περιεχόμενο της επιστολής, ωστόσο, υποστήριξε στη Daily Mirror ότι «η παραλαβή της αποτέλεσε για εκείνους μία οδυνηρή διαδικασία».

Το 2015, ο Πιστόριους κρίθηκε ένοχος για διάπραξη φόνου και λίγο καιρό αργότερα καταδικάστηκε σε φυλάκιση για 13 έτη.

Τον περασμένο Ιούλιο, ο Όσκαρ Πιστόριους συμπλήρωσε το 50% της θητείας του στη φυλακή· την ελάχιστη χρονική περίοδο που απαιτείται για να εξεταστεί το ενδεχόμενο αποφυλάκισης του δράστη, σύμφωνα με την Τάνια Κοέν.

«Το συμβούλιο επρόκειτο να συζητήσει την αποφυλάκιση του Όσκαρ Πιστόριους υπό όρους, είτε στις 27/10 είτε στις 29/10· αλλά, επειδή ορισμένα κριτήρια δεν πληρούνταν, η διαδικασία διεκόπη έως ότου υπάρξει η διαβεβαίωση της επιτροπής πως έχει στην κατοχή της όλες τις απαραίτητες αναφορές, συμπεριλαμβανομένων εκθέσεων ψυχολόγου & κοινωνικού λειτουργού», είχε εντοπίσει η Κοέν κατά την πρώτη πράξη του αιτήματος.