Κόσμος

Πρωθυπουργός Αυστραλίας για Νόβακ Τζόκοβιτς: «Απόφαση για να προστατευθούν οι θυσίες των Αυστραλών»

Πρωθυπουργός Αυστραλίας για Νόβακ Τζόκοβιτς: «Απόφαση για να προστατευθούν οι θυσίες των Αυστραλών»

Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Σκοτ Μόρισον, σχολίασε την απόφαση για εκ νέου ακύρωση της βίζας του Νόβακ Τζόκοβιτς, που φέρνει τον Σέρβο τενίστας ξανά σε θέση απέλασης.

Ο υπουργός Μετανάστευσης, Άλεξ Χοκ, πήρε προσωπική απόφαση για το θέμα και ο Μόρισον την εξήγησε, θυμίζοντας όσα έχει πετύχει η χώρα του εν μέσω πανδημίας κορονοϊού.

Η δήλωση του Μόρισον για τον Τζόκοβιτς
«Κατανοώ ότι μετά από προσεκτική εξέταση, ο Υπουργός έλαβε μέτρα για την ακύρωση της βίζας του κ. Τζόκοβιτς για λόγους υγείας και καλής τάξης, με βάση ότι ήταν προς το δημόσιο συμφέρον να γίνει κάτι τέτοιο.

Αυτή η πανδημία ήταν απίστευτα δύσκολη για κάθε Αυστραλό, αλλά έχουμε μείνει μαζί και σώσαμε ζωές και τα προς το ζην.

Μαζί πετύχαμε ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά θνησιμότητας, τις ισχυρότερες οικονομίες και τα υψηλότερα ποσοστά εμβολιασμού στον κόσμο.

Οι Αυστραλοί έχουν κάνει πολλές θυσίες κατά τη διάρκεια αυτής της πανδημίας και δικαίως αναμένουν ότι το αποτέλεσμα αυτών των θυσιών θα προστατευθεί. Αυτό κάνει ο Υπουργός λαμβάνοντας αυτή τη δράση σήμερα.

Οι ισχυρές μας πολιτικές προστασίας των συνόρων έχουν κρατήσει τους Αυστραλούς ασφαλείς, πριν από τον COVID και τώρα κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Λόγω των αναμενόμενων εν εξελίξει νομικών διαδικασιών, δεν θα δώσω κανένα περαιτέρω σχόλιο».

ΠΗΓΗ newsit.gr