Κόσμος

Qatargate: Η αντίδραση Ταραμπέλα για τις 120.000 ευρώ

Qatargate: Η αντίδραση Ταραμπέλα για τις 120.000 ευρώ

Μετά την υπογραφή της συμφωνίας του ο Παντσέρι «κάρφωσε» τον Ταραμπέλα λέγοντας ότι του έδωσε σε σακούλες 120.000 ευρώ.
Μετά την συμφωνία που υπέγραψε ο Αντόνιο Παντσέρι με τις βελγικές αρχές προκειμένου να τους παρέχει πληροφορίες για το Qatargate, έχει προβεί σε μία σειρά από αποκαλύψεις. Σε κατάθεση του, λοιπόν, «καίει» τον Βέλγο ευρωβουλευτή, Μαρκ Ταραμπέλα.

«Δεν θα σχολιάσω κάτι στην παρούσα φάση, γιατί περιμένω να με ακούσουν οι ανακριτές. Αργότερα θα μιλήσω ανοιχτά στον Τύπο». Με αυτά τα λόγια αντέδρασε ο ευρωβουλευτής, Μαρκ Ταραμπέλα, μετά την αποκάλυψη που φέρεται να έχει γίνει από τον Αντόνιο Παντσέρι για το Qatar Gate ότι του έδωσε 120.000 ευρώ σε χάρτινες σακούλες.

Η αντίδραση του Ταραμπέλα
Η Le Soir αποκαλύπτει σε δημοσίευμά της την πρώτη αντίδραση του Μαρκ Ταραμπέλα στους δημοσιογράφους, ο οποίος προμηνύει ότι θα τα πει όλα στον Τύπο, αφού ξεκαθαρίσει τη θέση του στους ανακριτές σχετικά με το σκάνδαλο Qatar Gate.

Μιλώντας στο RTL, ο Μαρκ Ταραμπέλα δήλωσε ότι «νιώθω ήρεμος αλλά καταλαβαίνεται ότι σήμερα έχουν περάσει πέντε εβδομάδες από τότε που με έψαξαν και τώρα περιμένω να με καλέσουν και να με ακούσουν οι ανακριτές. Γι’ αυτό και επιφυλάσσομαι και δεν δηλώνω ακόμα τίποτα για την έρευνα, γιατί θα τα πω πρώτα σε αυτούς».

Σχετικά με τις δηλώσεις του Παντσέρι ότι του έδωσε 120.000 ευρώ μετρητά σε χάρτινες σακούλες, ο Ταραμπέλα απάντησε πως «δεν θα δηλώσω κάτι απευθείας σε εσάς. Θα μιλήσω ανοιχτά αργότερα στον Τύπο και θα τα πω όλα», είπε μεταξύ άλλων.

Τα χρήματα που έλαβε ο Ταραμπέλα
Σύμφωνα με τον Αντόνιο Παντσέρι «ο Μαρκ Ταραμπέλα πληρώθηκε αρκετές φορές με το συνολικό ύψος των χρημάτων που έλαβε να είναι κάπου ανάμεσα στα 120.000 και τα 140.000 ευρώ. Τα χρήματα του δίνονταν σε μετρητά. Εγώ του τα έδωσα αρκετές φορές ενώ ορισμένες άλλες ήταν μαζί μου ο Τζόρτζι».

Συνεχίζοντας για τον Ταραμπέλα ο Παντσέρι φέρεται να έχει καταθέσει, επίσης, ότι «έδινα τα χρήματα στον Ταραμπέλα σε διαφορετικά σημεία. Τα χρήματα ήταν σε χάρτινες σακούλες. Όλα ξεκίνησαν πριν από δύο χρόνια. Η επαφή γινόταν κυρίως από μένα και ορισμένες φορές από τον Τζόρτζι. Κάθε φορά του δίναμε 20.000 ευρώ. Η κάθε πληρωμή γινόταν με διαφορά 2-3 μηνών και η τελευταία έγινε πριν από έξι μήνες».

ΠΗΓΗ in.gr