Επικαιρότητα Κόσμος

Ρωσία: Μυστήριο με τον θάνατο πρώην Διευθυντή του Ινστιτούτου Αεροπορίας στη Μόσχα

Ρωσία: Μυστήριο με τον θάνατο πρώην Διευθυντή του Ινστιτούτου Αεροπορίας στη Μόσχα

Ακόμα ένας «μυστήριος» θάνατος στη Ρωσία βλέπει το φως της δημοσιότητας, εγείροντας πολλά ερωτήματα. Ο πρώην Διευθυντής του Ινστιτούτου Αεροπορίας στη Μόσχα, Ανατόλι Γκερατσένκο φέρεται να έχασε τη ζωή του, όταν γλίστρησε στις σκάλες και υπέστη μοιραίους τραυματισμούς.

Την είδηση αυτού του νέου «ύποπτου» μετέδωσαν ΜΜΕ της Ρωσίας στο Telegram, χωρίς να διευκρινίζονται οι συνθήκες υπό τις οποίες πέθανε ο πρώην υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Μόσχας και λίγες μόνο μέρες μετά τον θάνατο του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της δεύτερης μεγαλύτερης πετρελαϊκής εταιρείας της χώρας, της Lukoil Ραβίλ Μαγκάνοφ.

Ενδιαφέρον έχει επίσης το γεγονός ότι η Lukoil με επίσημη ανακοίνωσή της τον προηγούμενο Μάρτιο ζητούσε να τεθεί τέλος στην ένοπλη σύγκρουση στην Ουκρανία κι εξέφραζε την «αμέριστη συμπάθειά της σε όλα τα θύματα» του πολέμου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αρκετοί Ρώσοι ολιγάρχες, αρκετοί εκ των οποίων δραστηριοποιούνταν στους τομείς του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, έχουν πεθάνει φέτος υπό μυστηριώδεις συνθήκες. Αν και επίσημα οι θάνατοι αυτοί διερευνώνται ως αυτοκτονίες, γίνεται λόγος περί πιθανής εμπλοκής του Κρεμλίνου. Τον Μάιο, ο πρώην επικεφαλής της Lukoil, ο Αλεξαντερ Σουμπότιν, βρέθηκε νεκρός στα 43 του χρόνια.

Με πληροφορίες από euroweeklynews.com

ΠΗΓΗ newsit.gr