Αθλητικά Κόσμος

Ρουμπιάλες: Την Παρασκευή καταθέτει ενώπιον των δικαστών για το φιλί στην Ερμόσο

Τρέχουν οι εξελίξεις στο σκάνδαλο Ρουμπιάλες καθώς ο παραιτηθείς πρόεδρος της ισπανικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου την Παρασκευή θα βρεθεί για πρώτη φορά ενώπιον των δικαστικών αρχών

Ο πρώην πρόεδρος της ισπανικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, Λουίς Ρουμπιάλες, θα καταθέσει την Παρασκευή (15/9) ενώπιον του Ανώτατου Δικαστηρίου της Μαδρίτης, για το φιλί στο στόμα της νικήτριας του Παγκοσμίου Κυπέλλου Τζένι Ερμόσο, όπως ανακοίνωσε σήμερα (12/9) το δικαστήριο.

Rubiales le da un beso en la boca a Jennifer Hermoso en la celebración del Mundial Femenino 2023

Το περιστατικό, στην τελετή απονομής μεταλλίων μετά τη νίκη της ισπανικής ομάδας γυναικών στο Παγκόσμιο Κύπελλο στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, τον περασμένο μήνα, προκάλεσε κύμα αγανάκτησης κατά του σεξισμού και της φαλλοκρατικής συμπεριφοράς στην Ισπανία.

Ο Ρουμπιάλες είχε αρνηθεί τα αιτήματα πολλών παικτών, αθλητικών φορέων και πολιτικών να παραιτηθεί από τη θέση του ως πρόεδρος της ομοσπονδίας, λέγοντας ότι δεν έκανε τίποτα κακό και ότι το φιλί ήταν αμοιβαίο και συναινετικό. Ωστόσο, η οργή δεν έσβησε και την Κυριακή παραιτήθηκε, αφού η Ερμόσο κατέθεσε υπέβαλε αγωγή εναντίον του. Θα εμφανιστεί ενώπιον του δικαστηρίου το μεσημέρι της Παρασκευής.

Η καταγγελία της Ερμόσο περιγράφει πώς ο Ρουμπιάλες τη φίλησε στο στόμα «χωρίς τη συγκατάθεσή της» ενώ κρατούσε το κεφάλι της με τα δύο χέρια μετά τη νίκη της Ισπανίας επί της Αγγλίας στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου γυναικών στις 20 Αυγούστου. Το περιστατικό έγινε μπροστά σε παγκόσμιο τηλεοπτικό κοινό.

Ο δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου Φραντσίσκο ντε Χόρχε είναι υπεύθυνος για την έρευνα καθώς το περιστατικό έλαβε χώρα εκτός Ισπανίας.