Κόσμος

Σάλος με δικαστή που θα αποφασίσει αν ένας άνδρας μπορεί να κάνει σεξ με τη σύζυγό του

Σάλος με δικαστή που θα αποφασίσει αν ένας άνδρας μπορεί να κάνει σεξ με τη σύζυγό του

«Θεμελιώδες» χαρακτήρισε δικαστής το δικαίωμα ενός άνδρα να έρθει σε ερωτική επαφή με τη σύζυγό του, η οποία πάσχει από νοητική υστέρηση

Κοινωνικοί λειτουργοί υποστηρίζουν πως υπάρχουν αποδείξεις ότι η ψυχική υγεία της γυναίκας έχει φτάσει σε ένα στάδιο που πλέον δεν είναι ικανή να πάρει αποφάσεις σχετικά με το αν θέλει να κάνει σεξ ή όχι, ζητώντας έτσι δικαστική εντολή που θα προβλέπει και θα διασφαλίζει ότι η γυναίκα δεν θα πέσει θύμα βιασμού.

Έτσι, η υπόθεση έφτασε στο Δικαστήριο Προστασίας, το οποίο εξετάζει περιπτώσεις ατόμων που δεν είναι νοητικώς ικανά να αποφασίζουν από μόνοι τους για τη ζωή τους.

Ο δικαστής Hayden πληροφορήθηκε πως ο άντρας είναι πρόθυμος να δώσει επίσημο όρκο ότι δεν θα επιχειρήσει ποτέ να κάνει σεξ με την ασθενή σύζυγό του. Ωστόσο, ο ίδιος υποστήριξε ότι θα πρέπει να εξεταστεί σε βάθος η υπόθεση, πριν ληφθεί οποιαδήποτε απόφαση, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα της Telegraph.

«Δεν μπορώ να σκεφτώ κάποιο πιο θεμελιώδες δικαίωμα ανθρώπου από αυτό ενός άνδρα που θέλει να κάνει έρωτα με τη σύζυγό του. Και η πολιτεία πρέπει να του εξασφαλίζει αυτό το δικαίωμα. Νομίζω πως το σωστό είναι ο άνδρας να έχει μία σωστή εκδίκαση της υπόθεσης» ανέφερε ο δικαστής, προκαλώντας «θύελλα» αντιδράσεων.

Η Thangam Debbonaire, βουλευτίνα των Εργατικών, στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter έγραψε πως πρόκειται για ένα σχόλιο που νομιμοποιεί το μισογυνισμό.

«Αυτό το σχόλιο νομιμοποιεί το μισογυνισμό. Το να λέει ένας δικαστής ότι δεν μπορεί να σκεφτεί ένα πιο θεμελιώδες δικαίωμα από εκείνο ενός άνδρα να κάνει σεξ με τη γυναίκα του είναι απαράδεκτο. Κανένας άνδρας στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν έχει νομικό δικαίωμα να επιμένει για σεξ. Η απουσία συγκατάθεσης ισούται με βιασμό», τόνισε.