Κόσμος

Σιβηρία: Εντολές Πούτιν για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών

Σιβηρία: Εντολές Πούτιν για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών

Από τις αρχές του χρόνου έχει καεί στη Σιβηρία έκταση μεγαλύτερη απ’ αυτήν του Λουξεμβούργου
Να αντιμετωπίσουν τις δασικές πυρκαγιές στη Σιβηρία είπε σήμερα Τρίτη ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν στους περιφερειακούς αξιωματούχους και σημείωσε ότι δεν είναι δυνατόν να επαναληφθεί αυτό που συνέβη πέρυσι την περίοδο των πυρκαγιών, όταν σημειώθηκαν οι μεγαλύτερες που έχουν καταγραφεί ποτέ.

Σε σύνοδο που έγινε διαδικτυακά και μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση, ο Πούτιν δηλώνει ότι οι πυρκαγιές προκαλούν σημαντικές υλικές ζημιές και δημιουργούν απειλή για τη ζωή, το περιβάλλον και την οικονομία.

«Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να επαναληφθεί η κατάσταση του περσινού έτους, όταν οι δασικές πυρκαγιές είχαν τη μεγαλύτερη διάρκεια και ένταση των τελευταίων ετών», σημείωσε ο Ρώσος πρόεδρος.

Έχει καεί έκταση μεγαλύτερη απ’ αυτή του Λουξεμβούργου
«Συνολικά από την αρχή της χρονιάς έχουν ξεσπάσει 4.000 δασικές πυρκαγιές σε περιοχή 2,7 εκατ. στρεμμάτων», έκταση μεγαλύτερη απ’ αυτή του Λουξεμβούργου, γνωστοποίησε στον Πούτιν ο ασκών χρέη υπουργού Εκτάκτων Καταστάσεων Αλεξάντρ Τσούπριαν.

Η περίοδος των πυρκαγιών το 2021 ήταν η μεγαλύτερη που έχει αντιμετωπίσει ποτέ η Ρωσία, με 188 εκατ. στρέμματα δασικής έκτασης να καταστρέφονται από τις φωτιές, σύμφωνα με την Greenpeace Russia.

Τουλάχιστον 8 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Σιβηρία το Σάββατο καθώς εκατοντάδες κτίρια κάηκαν σε διάφορα χωριά, ενώ οι ισχυροί άνεμοι εμπόδιζαν τις προσπάθειες κατάσβεσής τους.
ΠΗΓΗ in.gr