Κοινωνία Κόσμος

Σοκ στην Ιταλία: 32χρονος στραγγάλισε Νιγηριανό πλανόδιο πωλητή που ζήτησε λίγα χρήματα

Στην Ιταλία ένας 32χρονος στραγγάλισε Νιγηριανό που του ζήτησε λίγα χρήματα στην περιοχή Τσιβιτανόβα Μάρκε, στα κεντρικά της χώρας. Απερίφραστη καταδίκη από όλα τα κόμματα.

Θύμα της δολοφονίας που έχει σοκάρει την Ιταλία είναι ο Νιγηριανός Αλίκα Ογκορκούκβου, 39 ετών, πλανόδιος πωλητής, ο οποίος χτυπήθηκε με πατερίτσα και στη συνέχεια στραγγαλίστηκε με γυμνά χέρια, από τον Φιλίπο Φερλάτσο, 32 χρόνων.

Στην αρχή, ο δράστης ισχυρίστηκε ότι ο Νιγηριανός,ο οποίος ήταν ανάπηρος μετά από τροχαίο, παρενόχλησε την αρραβωνιαστικιά του. Κατά την ανάκριση, όμως, διαπιστώθηκε ότι δεν συνέβη κάτι τέτοιο, και ότι ο Ογκορκούκβου είχε ζητήσει, επαιτώντας, λίγα χρήματα από τον Φερλάτσο.

Προσοχή! To βίντεο περιλαμβάνει σκληρές σκηνές

Αίσθηση προκάλεσε ότι ενώ πολλοί κάτοικοι της Τσιβιτανόβα τράβηξαν την σκηνή με τα κινητά τους τηλέφωνα, κανείς δεν παρενέβη για να σταματήσει την δολοφονική βία του 32χρονου!

Όλες οι πολιτικές δυνάμεις της Ιταλίας, από την άκρα δεξιά των Αδελφών της Ιταλίας, μέχρι την Ιταλική Αριστερά, καταδίκασαν χωρίς καμία περιστροφή την βάρβαρη αυτή δολοφονία.

Περίπου 100 Νιγηριανοί που ζουν στην ευρύτερη περιοχή, συγκεντρώθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου (30.07.2022) στο σημείο της δολοφονίας και εξέφρασαν την πικρία και την αγανάκτησή τους για το ότι κανένας αυτόπτης μάρτυρας δεν προσπάθησε να βοηθήσει τον άτυχο συμπατριώτη τους.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ