Κόσμος

Σοκαριστικό βίντεο: Γυναίκα κατηγορείται πως επιχείρησε να πνίξει την άρρωστη μητέρα της στο κρεβάτι του νοσοκομείου

Σοκαριστικό βίντεο: Γυναίκα κατηγορείται πως επιχείρησε να πνίξει την άρρωστη μητέρα της στο κρεβάτι του νοσοκομείου

Μία 32χρονη συνελήφθη στη Βραζιλία για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος της μητέρας της, η οποία βρισκόταν στο κρεβάτι του νοσοκομείου στην πόλη Σάο Λουίς.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, ένας άλλος ασθενής βιντεοσκόπησε τη σοκαριστική στιγμή που η Luciana Paula Figueiredo έβαζε το χέρι της πάνω στη μύτη και το στόμα της 68χρονης μητέρας της Ana Benedita Figueiredo, προσπαθώντας να την πνίξει, μέσα στο νοσοκομείο Dr Carlos Macieira.

Στο σοκαριστικό βίντεο φαίνεται σε κάποια στιγμή η ηλικιωμένη να σηκώνει το χέρι της.

Όπως μεταδίδουν βραζιλιάνικα μέσα ενημέρωσης, η 32χρονη συνελήφθη και αργότερα της απαγγέλθηκαν κατηγορίες για απόπειρα ανθρωποκτονίας ενώ η μητέρα της μεταφέρθηκε σε Μονάδα Εντατικής Φροντίδας.

Η 68χρονη νοσηλευόταν από τις 19 Ιανουαρίου με πνευμονική εμβολή.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των αρχών, η γυναίκα επιχείρησε να σκοτώσει την άρρωστη μητέρα της επειδή είχε κουραστεί με τη φροντίδα της.

Η Αστυνομία ερευνά επίσης το ενδεχόμενο η κόρη να είχε με κάποιο τρόπο παρέμβει και στα φάρμακα της μητέρας της, καθώς σε μία από τις τσάντες της βρέθηκε μία σύριγγα.

«Έχουμε πληροφορίες πως το κίνητρο αυτής της εγκληματικής ενέργειας είναι ότι η κόρη είχε κουραστεί να φροντίζει την ηλικιωμένη μητέρα, που είχε πολλά προβλήματα υγείας» δήλωσε εκπρόσωπος της Αστυνομίας.

Η ίδια πάντως, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, υποστήριξε πως είχε μια κανονική σχέση με τη μητέρα της και πως όντως έβαλε το χέρι της πάνω στο στόμα της αλλά με διαφορετικό στόχο, που καμία σχέση δεν είχε με το να τερματίσει τη ζωή της.

Το δικαστήριο διέταξε την κράτηση της 32χρονης ενώ οι δικηγόροι της επιχειρούν να αποδείξουν πως πάσχει από ψυχιατρικές διαταραχές. Η υπεράσπιση υποστηρίζει πως εμφανίζει σύνδρομο πανικού και πάσχει από οριακή διαταραχή προσωπικότητας. «Πριν το περιστατικό ήδη λάμβανε ιατρική βοήθεια. Ζητάμε να συνεχίσει τη θεραπεία της στην κατάλληλη μονάδα. Εάν δεν τη συνεχίσει, η κατάστασή της μπορεί να επιδεινωθεί» ανέφεραν οι δικηγόροι της.

Το δικαστήριο έχει ζητήσει να γίνει βιοψυχιατρική αξιολόγηση και η έρευνα συνεχίζεται.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σκληρές εικόνες