Κόσμος

Στον Άλμπερτ Μπουρλά το «Εβραϊκό Νόμπελ» του 2022

Στον Άλμπερτ Μπουρλά το «Εβραϊκό Νόμπελ» του 2022

Στον επικεφαλής της Pfizer, Αλμπερτ Μπουρλά, θα απονεμηθεί το επονομαζόμενο Εβραϊκό Νόμπελ, από το Ίδρυμα Genesis Foundation. Ο πρόεδρος και CEO της γνωστής φαρμακοβιομηχανίας θα βραβευτεί για την ηγετική ικανότητα, την αποφασιστικότητά του και την προθυμία του για την ανάληψη μεγάλων ρίσκων.

Η απόφαση να απονεμηθεί το «Εβραϊκό Νόμπελ» στον Άλμπερτ Μπουρλά ελήφθη έπειτα από διαδικτυακή ψηφοφορία με την συμμετοχή 200.000 ανθρώπων σε 71 χώρες και εγκρίθηκε ομοφώνως από τα εννέα μέλη της αρμόδιας επιτροπής του Ιδρύματος.

Ανακοινώνοντας την απόφαση, η Επιτροπή επεσήμανε ότι αντίθετα με τους διευθύνοντες άλλων εταιρειών, ο Άλμπερτ Μπουρλά αρνήθηκε δισεκατομμύρια δολάρια αμερικανικών ομοσπονδιακών κονδυλίων για να αποφύγει την κυβερνητική γραφειοκρατία και να επιταχύνει την ανάπτυξη και την παραγωγή του εμβολίου των Pfizer/Biontech κατά της Covid-19. Αποτέλεσμα, το εμβόλιο ήταν έτοιμο σε διάστημα μηνών αντί ετών.

Το Εβραϊκό Νόμπελ τιμά πρόσωπα για τα εξαιρετικά επαγγελματικά τους επιτεύγματα, για την συμβολή τους στην ανθρωπότητα και την προσήλωσή τους στις εβραϊκές αξίες.

Ο πρόεδρος του Ισραήλ Ισαάκ Χέρτζογκ θα απονείμει το βραβείο στον Άλμπερτ Μπουρλά κατά την διάρκεια τελετής που θα τελεστεί στην Ιερουσαλήμ στις 29 Ιουνίου.

Κατά παράδοση, οι τιμηθέντες με το βραβείο διαθέτουν το ποσόν του ενός εκατομμυρίου δολαρίων που το συνοδεύει σε φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Ο Άλμπερτ Μπουρλά ζήτησε από το Ινστιτούτο την διάθεση του ποσού σε προγράμματα με στόχο την διαφύλαξη της μνήμης των θυμάτων του Ολοκαυτώματος, με ειδική έμφαση στην τραγωδία της ελληνικής εβραϊκής κοινότητας.
ΠΗΓΗ newsit.gr