Κόσμος

Τελ Αβίβ: Κρεμασμένος σε κεντρικό σημείο βρέθηκε ο Παλαιστίνιος που κατηγορούνταν για τον φόνο ηλικιωμένης

Τελ Αβίβ: Κρεμασμένος σε κεντρικό σημείο βρέθηκε ο Παλαιστίνιος που κατηγορούνταν για τον φόνο ηλικιωμένης

Ο Παλαιστίνιος που φέρεται να δολοφόνησε χθες μία ηλικιωμένη γυναίκα, βρέθηκε κρεμασμένος στο κέντρο του Τελ Αβίβ σήμερα (21.09.2022) το πρωί.

Η ηλικιωμένη γυναίκα, η ταυτότητα της οποίας δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα, δολοφονήθηκε χθες σε επίθεση στη Χολόν, μια πόλη που βρίσκεται μερικά χιλιόμετρα από το Τελ Αβίβ.

Η αστυνομία είχε εκδώσει ένταλμα σύλληψης και είχε ξεκινήσει μια τεράστια επιχείρηση για τον εντοπισμό του υπόπτου, τον οποίο κατονόμασε ως τον Μούσα Σάρσουρ, 28 ετών, με καταγωγή από την Καλκίλια, μια παλαιστινιακή πόλη της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης.

Ωστόσο, σήμερα η αστυνομία ανακοίνωσε πως: «Εντοπίστηκε το πτώμα ενός άνδρα στην οδο Μπαρ Κοχμπά του Τελ Αβίβ και η προκαταρκτική έρευνα έδειξε ότι πρόκειται για το πτώμα του υπόπτου για τον φόνο».

Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης, ο ύποπτος, ένας Παλαιστίνιος εργάτης που είχε άδεια για να εργάζεται στο Ισραήλ και δούλευε σε εργοτάξιο στη Χολόν, χτύπησε την ηλικιωμένη με ένα βαρύ αντικείμενο στο κεφάλι με αποτέλεσμα να τη σκοτώσει.

Κάποιοι αυτόπτες μάρτυρες, τους οποίους επικαλέστηκαν τοπικά μέσα ενημέρωσης σήμερα, δήλωσαν ότι υπήρξε λεκτική αντιπαράθεση μεταξύ του Παλαιστίνιου και της ηλικιωμένης στη διάρκεια της οποίας ο νεαρός άρχισε να χτυπά τη γυναίκα.

Την Τρίτη το βράδυ ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Γιαΐρ Λαπίντ διαβεβαίωσε ότι «οι δυνάμεις ασφαλείας εργάζονται αυτή τη στιγμή για να εντοπίσουν τον τρομοκράτη (…) και αυτούς που του ζήτησαν» να εξαπολύσει την επίθεσή του.

Στη διάρκεια της νύκτας ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι συνέλαβε ένδεκα υπόπτους στη Δυτική Όχθης, εκ των οποίων πέντε «κατηγορούνται για συνέργεια στην τρομοκρατική επίθεση στη Χολόν».