Κόσμος

Τι άλλαξε στα κόκκινα φανάρια του Αμστερνταμ λόγω κορωνοϊού

Η βρόμικη ιστορία πίσω από το Βουνό των Προέδρων των ΗΠΑ

Νέες συνήθειες, νέα πραγματικότητα…

Μετά το πρώτο σοκ με την εξάπλωση του ιού και το γενικό lockdown ο κόσμος επανέρχεται σε καθημερινούς ρυθμούς με μικρά βήματα. Όλοι οι κλάδοι προσαρμόζονται, χωρίς πάντα να είναι εύκολο.

Ένας από τους κλάδους που δέχτηκε μεγάλο πλήγμα, ήταν αυτός του αγοραίου έρωτα, όπου τα “σπίτια” άργησαν να ανοίξουν, και τώρα που καλούνται να επαναλειτουργήσουν πρέπει να τηρήσουν νέους κανόνες.

Τι άλλαξε στα κόκκινα φανάρια του Αμστερνταμ λόγω κορωνοϊού

Η Ολλανδία που είχε μεγάλο αριθμό κρουσμάτων και εξίσου πολλούς θανάτους έθεσε αυστηρούς κανόνες για να μην ξαναχρειαστεί ένα δεύτερο οδυνηρό lockdown.

Στο Άμστερνταμ, που η φήμη των κόκκινων φαναριών, , η περιοχή που στεγάζονται όλες οι κοπέλες που εργάζονται στον αγοραίο έρωτα, ξεπερνάει τα σύνορα της χώρας, ειδική επιτροπή θέσπισε κανόνες για να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος μετάδοσης του ιού.

Η αρχική απόφαση ήταν να ανοίξουν τον Σεπτέμβριο, όμως οι αντιδράσεις έκανε την κυβέρνηση να υποχωρήσει.

Ωστόσο επιβλήθηκαν νέοι κανόνες. Τα σεντόνια θα είναι μίας χρήσης, απαγορεύονται τα φιλιά, χρήση αντισηπτικού πριν και μετά την πράξη, ενώ απαγορεύεται και η σeξουαλική πράξη πρόσωπο με πρόσωπο.

Και ενώ κανείς θα περίμενε πως θα μειώνονταν η κίνηση και η πελατεία, τις πρώτες ημέρες γίνονταν ακόμα και κρατήσεις. Καλά διαβάσατε, ρεζερβέ επισκέψεις λοιπόν, με ένα πρόχειρο υπολογισμό να κάνεις για 4.000 άτομα που επισκέφθηκαν τη περίφημη περιοχή τις πρώτες 7 ημέρες.