Επικαιρότητα Κορωνοΐός Κόσμος

Το ύποπτο ζώο που ίσως μπορεί να εξαφανίσει τον κορωνοϊό

Τόσα κρούσματα θα έχουν Θεσσαλονίκη και Αθήνα στις 31 Δεκεμβρίου

Πρόσφατα κυκλοφόρησε μια είδηση που κανείς δε θα περίμενε να ακούσει, καθώς αφορά το ζωό που βρέθηκε στο στόχαστρο όταν ξεκίνησε η πανδημία του κορωνοϊού και το οποίο ίσως μπορεί να είναι η απάντηση στην εξαφάνιση της.

Ο παγκολίνος, είναι το μόνο ζώο που κολλάει κορωνοϊό, όμως δεν νοσεί. Οι επιστήμονες αποσκοπούν στο να κατανοήσουν καλύτερα το ανοσοποιητικό του σύστημα και μέσα από αυτό να μπορέσουν να νικήσουν τον ιό και στον ανθρώπινο οργανισμό.

Το συγκεκριμένο ζώο είναι υπό εξαφάνιση και κινδυνεύει ιδιαίτερα από λαθροκυνηγούς, οι οποίοι κερδίζουν πολλά λεφτά στην μαύρη αγορά.

Ο παγκολίνος είναι ένα θηλαστικό, που φτάνει σε μήκος τα 30-100 μέτρα και το όνομα του προέρχεται από τη μαλαισιανή γλώσσα «πενγκουλίν», που σημαίνει «κάτι που κυλάει». Εξωτερικά, καλύπτεται από μεγάλα κεράτινα λέπια, που του δίνουν την ικανότητα να διπλώνεται και να κυλάει, ενώ αποτελεί το μόνο θηλαστικό που μπορεί να κάνει αυτήν την προσαρμογή. Ζει σε κουφάλες δέντρων ή λαγούμια, ανάλογα με το είδος του και συναντάται κυρίως στην Αφρική και την Ασία.

Είναι ένα νυκτόβιο ζώο που τρέφεται κυρίως με μυρμήγκια και τερμήτες και είναι μοναχικός, καθώς συναντιέται με άλλα ζώα μόνο για την αναπαραγωγή του.