Κόσμος

Τραγωδία σε χριστουγεννιάτικη αγορά: Ο Αη Βασίλης έπαθε ανακοπή και πέθανε (βίντεο)

Τραγωδία σε χριστουγεννιάτικη αγορά: Ο Αη Βασίλης έπαθε ανακοπή και πέθανε (βίντεο)

Τραγωδία σε χριστουγεννιάτικη γιορτή σε βρεφονηπιακό σταθμό στη Σιβηρία, όταν ο 67χρονος ηθοποιός που είχε ντυθεί Άη Βασίλης υπέστη καρδιακή προσβολή και κατέρρευσε μπροστά στα μάτια των μικρών παιδιών.

Τα τετράχρονα παιδιά χόρευαν γύρω απ’ το χριστουγεννιάτικο δέντρο απαγγέλοντας ποιήματα για τον Άη Βασίλη, όταν ο ηθοποιός Βαλέρι Τιτένκο σωριάστηκε στο πάτωμα. Κάποια νόμισαν ότι επρόκειτο για μέρος της παράστασης, αλλά ένας άλλος άνδρας ντυμένος κλόουν κατάλαβε ότι κάτι άσχημο συμβαίνει κι έτρεξε να βοηθήσει τον συνάδελφό του.

https://youtu.be/YetrWsq-3aU

Ασθενοφόρο παρέλαβε τον Βαλέρι Τιτένκο για να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο της πόλης Κεμέροβο, περίπου 3.500 χλμ. ανατολικά της Μόσχας, αλλά ο 67χρονος άνδρας άφησε καθ’ οδόν την τελευταία του πνοή.

Όπως αναφέρουν τοπικά ΜΜΕ ο ηθοποιός δεν ένιωθε καλά πριν την παράσταση και παραπονιόταν για πόνους στο στήθος, αλλά δεν ήθελε να απογοητεύσει τα παιδάκια. Αν και οι εργοδότες του τού πρότειναν να πάρει ρεπό, εκείνος επέμεινε να πάει στη γιορτή του παιδικού σταθμού.

Εκπρόσωπος του Μουσικού Θεάτρου Κουζμπάς, όπου εργαζόταν ο 67χρονος τόνισε ότι τα τελευταία χρόνια η κατάσταση της υγείας του δεν ήταν η καλύτερη δυνατή. «Είχε κάνει μια περίπλοκη εγχείρηση στην καρδιά, αλλά εξακολουθούσε να δίνει παραστάσεις κι εργαζόταν με όλες του τις δυνάμεις, χωρίς ανάσα» διευκρίνησε.