Κόσμος

Τραγωδία στη Γαλλία: Θάνατος 16χρονου έφηβου σε σύγκρουση με αστυνομικό όχημα

S/M Χαλκιαδάκης Ώρα για παιχνίδι με 40 PS5 και Apple Watch8!

Ένα τρομερά δυσάρεστο περιστατικό σημειώθηκε στο Παρίσι την Τετάρτη, όπου 16χρονος έχασε τη ζωή του έπειτα από σύγκρουση του δικύκλου που οδηγούσε με αστυνομικό όχημα στην Ελανκούρ.

Ο 16χρονος είχε «τραυματιστεί σοβαρά» και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Ο θάνατός του «επιβεβαιώθηκε και ανακοινώθηκε στην οικογένειά του», σύμφωνα με τον εισαγγελέα.

«Άρνηση συμμόρφωσης»

Δύο αστυνομικοί τέθηκαν υπό κράτηση, ενώ σε εξέλιξη είναι δύο έρευνες, μία για «άρνηση συμμόρφωσης» και μία ακόμη για «ακούσιες βλάβες που προκλήθηκαν από τον οδηγό».

Υπέστη καρδιακή προσβολή

Σύμφωνα με αστυνομική πηγή που επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο, ο νεαρός άνδρας, ο οποίος οδηγούσε το σκούτερ τη στιγμή της σύγκρουσης, υπέστη καρδιακή ανακοπή όταν έφτασαν οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης. Κατάφεραν να τον επαναφέρουν πριν τον μεταφέρουν στο νοσοκομείο.

Οι έρευνες θα ρίξουν φως στις συνθήκες της σύγκρουσης, σημειώνει ο εισαγγελέας.

Οι αστυνομικοί είχαν λάβει εντολή να μεταβούν στην Ελανκούρ για να αποτρέψουν τυχόν ταραχές στην πόλη των 25.000 κατοίκων, σύμφωνα με αστυνομική πηγή που επικαλείται η εφημερίδα Monde.

Δύο μήνες μετά τον θάνατο του Ναέλ

Ο θάνατος του εφήβου έρχεται λίγο περισσότερο από δύο μήνες μετά τον θάνατο του 17χρονου Ναέλ M., ο οποίος σκοτώθηκε στη Ναντέρ από μοτοσικλετιστή της αστυνομίας κατά τη διάρκεια οδικού ελέγχου στις 27 Ιουνίου. Ο αστυνομικός κατηγορήθηκε για ανθρωποκτονία εξ αμελείας και έχει προφυλακιστεί.

Τραγωδία στη Γαλλία: Θάνατος 16χρονου έφηβου σε σύγκρουση με αστυνομικό όχημα
Τραγωδία στη Γαλλία: Θάνατος 16χρονου έφηβου σε σύγκρουση με αστυνομικό όχημα

Οι εικόνες του μοτοσικλετιστή που πυροβολεί εξ επαφής τον έφηβο, οι οποίες κυκλοφόρησαν ευρέως στα κοινωνικά δίκτυα, προκάλεσαν κύμα οργής στη χώρα και ξέσπασαν ταραχές.

Σημειώθηκαν βίαια επεισόδια, συγκρούσεις διαδηλωτών και αστυνομίας, λεηλασίες, ρίψη βλημάτων όλμου σε δημόσια κτήρια και πυρκαγιές.