Κόσμος

Βέλγιο: Φιλοξενούμενοι σε γηροκομείο κόλλησαν την «ινδική» μετάλλαξη και οι νοσηλευτές την «βρετανική»

Βέλγιο: Φιλοξενούμενοι σε γηροκομείο κόλλησαν την «ινδική» μετάλλαξη και οι νοσηλευτές την «βρετανική»

Ανησυχητική χαρακτηρίζεται η κατάσταση που επικρατεί με την διασπορά του κορονοϊού σε γηροκομείο στην πόλη Νιβέλ, στο Βέλγιο. Θετικοί με την «ινδική» μετάλλαξη έχουν βρεθεί σχεδόν οι μισοί από τους φιλοξενούμενους, ενώ μέλη του προσωπικού έχουν βρεθεί θετικοί στην «βρετανική».

Η γαλλόφωνη βελγική ραδιοτηλεόραση rtbf κάνει λόγο «ανησυχητική κατάσταση, η οποία όμως παραμένει υπό έλεγχο». Θετικό ρόλο παίζει το γεγονός ότι το 98% των ηλικιωμένων έχει εμβολιαστεί, όπως εξηγεί η Πρόεδρος του δημόσιου κέντρου κοινωνικής δράσης της Νιβέλ, η Κολέτ Ντελμότ, η οποία υπογραμμίζει ότι «τα συμπτώματα είναι πολύ ήπια: πονοκέφαλοι ή πεπτικά συμπτώματα. Τα πάνε καλά».

Παράλληλα, τόνισε ότι «είναι αλήθεια ότι ο εμβολιασμός λειτουργεί. Αυτό είναι ένα μήνυμα που πρέπει να γνωρίζει κανείς», προσθέτοντας ότι πρέπει να υπάρχει εγρήγορση.

Πιθανόν κάποια χαλάρωση από την πλευρά των οικογενειών, που επισκέφθηκαν τους συγγενείς τους, να συνέβαλε στην έξαρση, αναφέρεται.

Το κέντρο φροντίδας ηλικιωμένων προχώρησε στην απαγόρευση πραγματοποίησης οποιασδήποτε κοινής δραστηριότητας, καθώς και των επισκέψεων, ενώ τα γεύματα σερβίρονται στα δωμάτια.

Την ερχόμενη Πέμπτη θα επανεξεταστεί η κατάσταση.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ