Κόσμος

Βουτηγμένη στο αίμα δίπλα στη νεκρή αδελφή της: Eικόνες ντροπής από έναν πόλεμο που δεν τελειώνει

Βουτηγμένη στο αίμα δίπλα στη νεκρή αδελφή της: Eικόνες ντροπής από έναν πόλεμο που δεν τελειώνει

Τη συγκλονιστική στιγμή της διάσωσης ενός μικρού κοριτσιού δίπλα στο άψυχο σώμα της μικρότερης αδερφής της, κάτω από τα ερείπια ενός σπιτιού, έπειτα από βομβαρδισμό του συριακού στρατού στην πόλη Sheikhoun Khan κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός, υπενθυμίζοντας στον πλανήτη το δράμα που συνεχίζει να εκτυλίσσεται στην πολύπαθη αυτή η χώρα της Μέσης Ανατολής.

Η Aseel Qatran, το μικρό κορίτσι, στα μάτια του οποίου αποτυπώνεται η φρίκη του πολέμου, δίνει μάχη για τη ζωή της, έπειτα μια προσπάθεια διάσωσης που διήρκεσε περισσότερες από δύο ώρες την Τρίτη 26 Φεβρουαρίου.

009.JPG
01

Τουλάχιστον δύο μέλη της οικογένειάς της και τρεις ακόμη άμαχοι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια του βομβαρδισμού που διεξήγαγαν οι στρατιωτικές δυνάμεις του Προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ σε ένα από τα τελευταία προπύργια των ανταρτών.

Οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί στη βορειοδυτική Συρία, όπου ακόμη κυριαρχούν αντάρτες που μάχονται κατά του καθεστώτος του Άσαντ, έχουν πολλαπλασιαστεί τις τελευταίες ημέρες, με αποτέλεσμα χιλιάδες άμαχοι να εγκαταλείπουν τις πόλεις για να σωθούν.

Και μέσα σε αυτό το χάος του πολέμου, το πρόσωπο της μικρής Aseel, αλλά και η τραγική φιγούρα του πατέρα που φιλάει το ποδαράκι της νεκρής του κόρης καθώς τη μεταφέρουν στα χέρια τους διασώστες από τα «λευκά κράνη», έρχονται να θυμίσουν ότι «ο πόλεμος δεν κρίνει ποιος έχει δίκιο ή άδικο, αλλά μόνο ποιος ζει και ποιος πεθαίνει».