Κόσμος

Βρετανία: Αξιωματικός της μητροπολιτικής αστυνομίας ομολόγησε 24 βιασμούς γυναικών – Βίαζε για 18 χρόνια

Παραβάσεις τροχαίας: Πάνω από 2.000 πρόστιμα σε μια εβδομάδα στην Κρήτη

Σοκ στη Βρετανία από την είδηση ότι ο 48χρονος Ντέιβιντ Κάρικ, αξιωματικός της μητροπολιτικής αστυνομίας, παραδέχτηκε ότι είναι κατά συρροή βιαστής! Φυσικά, τέθηκε, άμεσα, σε αναστολή από τα καθήκοντά του.

Σύμφωνα με το BBC, o αξιωματικός της Μητροπολιτικής Αστυνομίας, Ντέιβιντ Κάρικ, παραδέχθηκε πολλαπλούς βιασμούς και σεξουαλικές επιθέσεις εναντίον 12 γυναικών σε διάστημα 18 ετών.
Ο 48χρονος Κάρικ, ομολόγησε την ενοχή του για 49 αδικήματα, συμπεριλαμβανομένων 24 βιασμών!

Ο Κάρικ παραδέχτηκε ενώπιον του δικαστηρίου τη Δευτέρα (16.01.2023), τέσσερις κατηγορίες βιασμού, ψευδούς φυλάκισης και άσεμνης επίθεσης, που αφορούσαν μία 40χρονη γυναίκα το 2003.

Επιπλέον, αποκαλύπτεται ότι είχε ήδη παραδεχτεί την ενοχή του για 43 κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένων 20 για βιασμό, τον Δεκέμβριο.

Ήδη από τον Οκτώβριο του 2021 είχε απομακρυνθεί από τα καθήκοντά του ως ένοπλος αξιωματικός όταν συνελήφθη για πρώτη φορά.

Το ρεπορτάζ του Sky News:

Η Μητροπολιτική Αστυνομία ζήτησε συγγνώμη (!) αφότου αποδείχθηκε ότι είχε ενημερωθεί για εννέα περιστατικά με ύποπτο τον Κάρικ, συμπεριλαμβανομένων των καταγγελιών για βιασμό, τη διετία 2000 – 2021.

«Θα έπρεπε να είχαμε εντοπίσει το μοτίβο της συμπεριφοράς του και επειδή δεν το κάναμε, χάσαμε ευκαιρίες να τον σταματήσουμε», είπε, απολογούμενη, η Βοηθός Επίτροπος, Μπάρμπαρα Γκρέι.

Οι βίαιες πράξεις του αξιωματικού της αστυνομίας του Λονδίνου συνέβησαν από το 2003 έως το 2020 και τα περισσότερα έγιναν στο Χέρτφορντσάιρ, όπου ζούσε.

Δεν αποκλείεται στο μέλλον να εμφανιστούν ακόμη περισσότερα θύματα.

Ανάρτηση του BBC αστυνομικό κατά συρροή βιαστή:

ΠΗΓΗ newsit.gr