Κόσμος

Βρετανία: Επιστροφή χρημάτων σε περίπτωση ακύρωσης διακοπών λόγω κορονοϊού

Βρετανία: Επιστροφή χρημάτων σε περίπτωση ακύρωσης διακοπών λόγω κορονοϊού

Η Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών (CMA)στην Βρετανία ειδοποίησε σήμερα τις εταιρείες που πωλούν πακέτα διακοπών ότι θα πρέπει να είναι έτοιμες να αποζημιώσουν τους καταναλωτές σε περίπτωση που οι διακοπές τους στο εξωτερικό ματαιωθούν λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Με αυτό τον τρόπο η CMA επιχειρεί να αποφύγει αυτό που συνέβη πέρυσι το καλοκαίρι, όταν οι ματαιώσεις ταξιδιών οδήγησαν σε 23.000 προσφυγές.

Η TUI UK, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες στη Βρετανία που προσφέρουν πακέτα διακοπών, έχει ήδη βελτιώσει την ενημέρωση που παρέχει στους πελάτες της και κατέστησε ευκολότερο γι’ αυτούς να πάρουν πίσω τα χρήματά τους, αφού επικρίθηκε από την CMA.

Η Βρετανία έχει ανακοινώσει πως οι κάτοικοί της μπορούν να ταξιδεύουν και πάλι στο εξωτερικό από τις 17 Μαΐου, όμως μπορούν να πηγαίνουν μόνο σε λίγους προορισμους χωρίς να χρειάζεται να μπουν σε καραντίνα όταν επιστρέψουν στη Βρετανία. Η Πορτογαλία είναι ο κύριος προορισμός διακοπών που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην «πράσινη λίστα».

«Καλούμε τις εταιρείες που προσφέρουν διακοπές σε πακέτο να διευκολύνουν στο μέλλον τη διαδικασία της επιστροφής χρημάτων», αναφέρει σε δήλωσή του ο επικεφαλής της CMA Αντρέα Κοσέλι.

Η CMA ανακοίνωσε πως έγιναν ενέργειες που βοήθησαν να επιστραφούν σε πελάτες περισσότερα από 200 εκατομμύρια λίρες.

Βάσει των κανονισμών που διέπουν τις προσφορές πακέτων διακοπών, όταν οι διακοπές ματαιώνονται οι πελάτες πρέπει να παίρνουν πίσω τα χρήματά τους μέσα σε 14 ημέρες και όχι να τους προσφέρεται απλώς ένα πιστωτικό σημείωμα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ