Κόσμος

Βρετανία: Για μεγάλο καύσωνα προειδοποιούν οι μετεωρολόγοι

Βρετανία: Για μεγάλο καύσωνα προειδοποιούν οι μετεωρολόγοι

Αν οι προγνώσεις επιβεβαιωθούν, τότε την Παρασκευή περιοχές στη ΝΑ Αγγλία όπως το Λονδίνο θα είναι πιο ζεστές από την Τζαμάικα.
Σε συνθήκες ακραίου καύσωνα ετοιμάζεται να μπει η Βρετανία.

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία της χώρας, εξέδωσε προειδοποιήσεις για κινδύνους για την υγεία των πολιτών σε διάφορες περιοχές του Ηνωμένου Βασιλείου.

Οι προειδοποιήσεις ισχύουν από σήμερα με κορύφωση την Παρασκευή, οπότε προβλέπονται θερμοκρασίες 34 βαθμών Κελσίου στη νοτιοανατολική Αγγλία.

Η τελευταία φορά με τόσο υψηλή θερμοκρασία στο Ηνωμένο Βασίλειο ήταν τον Αύγουστο του 2020.

Σύμφωνα με μετεωρολόγους, υπάρχει μικρή πιθανότητα να σπάσει το ρεκόρ θερμοκρασίας Ιουνίου στη χώρα, που είναι οι 35,6 βαθμοί Κελσίου του 1976 στο Σαουθάμπτον της νότιας Αγγλίας.

Λονδίνο όπως Τζαμάικα
Οι υψηλές θερμοκρασίες οφείλονται στη μάζα καυτού αέρα που θα μετακινηθεί προς βορρά από την Ιβηρική και τη Γαλλία.

Για τη νότια και κεντρική Αγγλία έχει εκδοθεί προειδοποίηση επιπέδου δύο, από τα τέσσερα που υπάρχουν στην κλίμακα και για τη βόρεια Αγγλία υποδεέστερη προειδοποίηση επιπέδου ένα.

Η προειδοποίηση αφορά, σύμφωνα με τον Σκάι, τις υγειονομικές αρχές, ώστε να προετοιμαστούν για το ενδεχόμενο αυξημένων επεισοδίων θερμοπληξίας και άλλων προβλημάτων υγείας στον πληθυσμό.

Αν οι προγνώσεις επιβεβαιωθούν, τότε την Παρασκευή περιοχές στη ΝΑ Αγγλία όπως το Λονδίνο θα είναι πιο ζεστές από την Κύπρο ή την Τζαμάικα.
ΠΗΓΗ in.gr