Κόσμος

Βρετανία: Πάνω από 35.000 κρούσματα της μετάλλαξης Δέλτα την τελευταία εβδομάδα

Σεισμός 4 Ρίχτερ στην Νίσυρο

Τεράστια ανησυχία προκαλούν τα κρούσματα της μετάλλαξης Δέλτα του κορονοϊού στην Βρετανία, ξυπνώντας και πάλι τον «εφιάλτη» των πιο τραγικών ημερών της πανδημίας στη χώρα η οποία έχει υποστεί τεράστιο πλήγμα.

Συγκεκριμένα, η Βρετανία κατέγραψε κατά την τελευταία εβδομάδα 35.204 νέα κρούσματα κορονοϊού που οφείλονται στην παραλλαγή Δέλτα, την πιο μεταδοτική μέχρι στιγμής παραλλαγή του ιού.

Έτσι, ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων αυτής της παραλλαγής ανήλθε σε 111.157, όπως ανακοίνωσε σήμερα η υπηρεσία Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας.

Η παραλλαγή Δέλτα τώρα αντιστοιχεί στο 96% των κρουσμάτων στα οποία έχει γίνει μελέτη αλληλουχίας, όπως ανακοίνωσε η υπηρεσία, προσθέτοντας ότι τα εμβόλια παραμένουν αποτελεσματικά στο να προσφέρουν προστασία απέναντι στον κίνδυνο νοσηλείας.

Εκτός όμως από την Δέλτα, ανακοινώθηκε και νέα μετάλλαξη, η Λάμδα! Ωστόσο είναι πολύ λιγότερο μεταδοτική, καθώς έχουν εντοπιστεί 6 κρούσματα κατά το διάστημα 23 Φεβρουαρίου-7 Ιουνίου, εκ των οποίων πέντε είχαν ταξιδέψει στο εξωτερικό.