Επικαιρότητα Κόσμος

Βρετανία: «Σανίδα σωτηρίας» για το παράρτημα της Silicon Valley Bank

ΕΒΕΠ: «Αποκομμένο σιδηροδρομικά το λιμάνι του Πειραιά»

Η καταστροφική βύθιση της μετοχής της SVB έχει εξαπλωθεί και στις μετοχές των τραπεζών σε ΗΠΑ και Ευρώπης

Βρετανία: «Σανίδα σωτηρίας» για το παράρτημα της Silicon Valley Bank

Η Bank of London μια βρετανική τράπεζα εκκαθαρίσεων εξετάζει το ενδεχόμενο να καταθέσει μια προσφορά για να διασώσει το παράρτημα στη Βρετανία της χρεοκοπημένης αμερικανικής τράπεζας Silicon Valley Bank. Αυτό αναφέρει σήμερα Σάββατο το Sky News σε ρεπορτάζ του επικαλούμενο άτομα με γνώση επί του θέματος.

Η βρετανική τράπεζα έχει αποταθεί στην επενδυτική τράπεζα Perella Weinberg Partners προκειμένου να τις παρέχει συμβουλές αναφορικά με το ενδιαφέρον της για τη Silicon Valley Bank UK Limited (SVB UK), σύμφωνα με το ρεπορτάζ.

Η είδηση ​​για το ενδιαφέρον της βρετανικής τράπεζας έρχεται μία ημέρα αφότου η Τράπεζα της Αγγλίας ανακοίνωσε ότι ζητάει δικαστική απόφαση για να θέσει τη SVB UK σε διαδικασία αφερεγγυότητας, αφού οι αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές έπραξαν το ίδιο με τη μητρική SVB Financial Group χθες Παρασκευή.

Η καταστροφική βύθιση της μετοχής της SVB η οποία ξεκίνησε την Πέμπτη, έχει εξαπλωθεί και στις μετοχές των τραπεζών σε ΗΠΑ και Ευρώπης. Οι αμερικανικές τράπεζες έχουν χάσει περισσότερα από 100 δισ. δολάρια της χρηματιστηριακής τους αξίας, ενώ οι απώλειες στην κεφαλαιοποίηση των ευρωπαϊκών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων στις δύο αυτές ημέρες εκτιμάται ότι έχει ανέλθει στα 50 δισ. δολάρια.

Σε έκκληση του Reuters για κάποιο σχολιασμό οι Bank of London και SVB δεν ανταποκρίθηκαν.