Κόσμος

Βρετανία – Τη συνδρομή του στρατού εξετάζει η κυβέρνηση για να καλύψει τα κενά στις υπηρεσίες – Δήμοι, σχολεία, νοσοκομεία στο «κόκκινο»

Βρετανία – Τη συνδρομή του στρατού εξετάζει η κυβέρνηση για να καλύψει τα κενά στις υπηρεσίες – Δήμοι, σχολεία, νοσοκομεία στο «κόκκινο»

Νοσοκομεία, σχολεία, υπηρεσίες των δήμων, συγκοινωνίες, σούπερ μάρκετ και άλλες υπηρεσίες στη Βρετανία υπολειτουργούν εξαιτίας της νόσησης των εργαζομένων από Όμικρον
Η Βρετανία καταγράφει 1,2 εκατομμύρια κρούσματα κοροναϊού την τελευταία εβδομάδα. Εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι βρίσκονται σε καραντίνα λόγω Όμικρον, και ήδη έχουν εμφανιστεί προβλήματα στη λειτουργία υπηρεσιών.

Σχολεία, νοσοκομεία, συγκοινωνίες και υπηρεσίες των δήμων υπολειτουργούν με την κυβέρνηση να σκέφτεται ως λύση τη συνδρομή του στρατού. Όπως αναφέρουν οι Times του Λονδίνου, η κατεύθυνση που έχει δοθεί στις διοικήσεις των υπουργείων είναι να μελετηθεί πώς μπορούν να εκμεταλλευθούν το καταρτισμένο στελεχιακό δυναμικό των ενόπλων δυνάμεων ώστε να καλυφθούν τα κενά που έχουν προκύψει στην καθημερινότητα των Βρετανών τώρα που οι διακοπές τελείωσαν.

Ένας στους δέκα εργαζόμενους στους σιδηροδρόμους είναι σε καραντίνα
Το πρωί της Τρίτης δεκάδες δρομολόγια τρένων ακυρώθηκαν και πολλά άλλα είχαν σημαντική καθυστέρηση, καθώς υπολογίζεται ότι ένας στους 10 εργαζομένους στους σιδηροδρόμους είναι στο σπίτι του με κοροναϊό. Την ίδια στιγμή φόβοι εκφράζονται και για τη λειτουργία των σχολείων καθώς ήδη ακυρώνονται μαθήματα, ενώ εκτιμάται ότι το ένα τέταρτο του προσωπικού θα αναγκαστεί να απουσιάσει.

Ανάγκη για οδηγούς ασθενοφόρων
Παράλληλα οι κάδοι απορριμμάτων και ανακύκλωσης ξεχειλίζουν καθώς πολλές δημοτικές υπηρεσίες έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους για μερικές ημέρες εξαιτίας των ελλείψεων, ενώ ακόμη και ιδιωτικές επιχειρήσεις δηλώνουν ότι ίσως αναγκαστούν να μειώσουν τις ώρες λειτουργίας τους ή ακόμη και να κλείσουν για μια περίοδο – και εκεί δεν μπορεί καν να βοηθήσει ο στρατός.

Η πλέον άμεση ανάγκη που αναμένεται να καλύψει το προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων είναι σε οδηγούς ασθενοφόρων, αλλά είναι πολύ πιθανό να επεκταθεί και σε πολλούς άλλους τομείς, με την οδήγηση απορριμματοφόρων να είναι επίσης μια ισχυρή πιθανότητα.

ΠΗΓΗ in.gr