Κόσμος

Βρέθηκε μούμια 2.000 ετών με χρυσή γλώσσα για να «συνομιλεί» με τους θεούς

Σαν σήμερα: Γεννήθηκε η καγκελάριος της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ

Μια μούμια με χρυσή γλώσσα άνω των 2.000 ετών ήρθε στο φως μετά από ανασκαφή στην αρχαία αιγυπτιακή τοποθεσία Ταπόσιρις Μάγκνα, η οποία βρίσκεται κοντά στη σημερινή Αμπουσίρ.Βρέθηκε μούμια 2.000 ετών με χρυσή γλώσσα για να «συνομιλεί» με τους θεούς

Πρόκειται για ένα μοναδικό εύρημα με τους ερευνητές, σύμφωνα με το livescience.com, να εκτιμούν ότι η χρυσή γλώσσα τοποθετήθηκε για να μπορεί ο νεκρός να μιλάει και στη μετά θάνατον ζωή.

Για παράδειγμα εάν συναντούσε τον θεό του Κάτω Κόσμου, Όσιρι, θα είχε τη δυνατότητα να του μιλήσει, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο αρχαιοτήτων της Αιγύπτου.

Δεν έχει γίνει σαφές εάν η μούμια είχε κάποιο πρόβλημα ομιλίας όσο ζούσε, αλλά και για ποιο λόγο είναι φτιαγμένη συγκεκριμένα από χρυσό.

Βρέθηκε μούμια 2.000 ετών με χρυσή γλώσσα για να «συνομιλεί» με τους θεούς

Οι αρχαιολόγοι με επικεφαλής της Καθλίν Μαρτίνες από την Δομινικανή Δημοκρατία, ανακάλυψαν τη μούμια σε έναν από τους 16 τάφους στην Ταπόσιρις Μάγκα.

- كشف أثري جديد بالإسكندرية نجحت البعثة المصرية الدومينيكانية التابعة لجامعة سانتو دومنيجو برئاسة الدكتورة/ كاثلين...

Posted by ‎Ministry of Tourism and Antiquities وزارة السياحة والآثار‎ on Friday, January 29, 2021

Στο σημείο υπάρχουν ναοί αφιερωμένοι στον Όσιρι και την Ίσιδα, θεά που ήταν και γυναίκα και αδελφή του Όσιρι.

Οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν, επιπλέον ένα κουτί με νομίσματα διακοσμημένα με το πρόσωπο της Κλεοπάτρας Ζ’, εκτιμώντας ότι οι ναοί λειτουργούσαν κατά τη διάρκεια της βασιλείας της.

Στα υπόλοιπα ευρήματα συγκαταλέγονται μια μούμια γυναίκας με νεκρικό προσωπείο το οποίο την απεικονίζει χαμογελαστή και με ένα κόσμημα στο κεφάλι της, αλλά και πάπυροι, τους οποίους οι ειδικοί επιχειρούν να αναλύσουν και να αποκρυπτογραφήσουν.