Κόσμος

Ξενοδοχείο «Jenga» στην καρδιά του Ντουμπάι

17 μπαρ, πισίνα στο 22ο όροφο και ενυδρείο με 4.000 μέδουσες
Κοσμώντας τη Jumeirah Palm Island του Ντουμπάι, το ξενοδοχείο Atlantis The Royal ολοκληρώθηκε και πλέον είναι νέο εμβληματικό τοπόσημο της πόλης. Σχεδιασμένο από το αρχιτεκτονικό γραφείο Kohn Pedersen Fox (KPF), είναι λίγο πιο κάτω στην ακτογραμμή από το αδελφό πρότζεκτ, το περίφημο θέρετρο Atlantis, The Palm. Περιλαμβάνει ένα ξενοδοχείο πολυτελείας, 17 εστιατόρια και μπαρ με διάσημους σεφ και μπάρμεν, μία πισίνα στον 22ο όροφο με ανεμπόδιστη θέα και το μεγαλύτερο, παγκοσμίως, ενυδρείο μεδουσών.

Παρά την ολοκλήρωση του αρχιτεκτονήματος, το ξενοδοχείο αναμένεται να αρχίσει να δέχεται επισκέπτες το 2023. Η δυνατότητα κρατήσεων σε ένα από τα 795 δωμάτιά του ήδη είναι εφικτή.

Οι αρχιτέκτονες του KPF σχεδίασαν το Atlantis The Royal ως μία καμπυλωτή στοίβα πελώριων μπλοκ που φέρνει στον νου έναν μνημειωδών διαστάσεων τοίχο από τούβλα. Στο σύνολό τους, αυτές οι στοίβες σχηματίζουν έξι διασυνδεδεμένους πύργους με μία εντυπωσιακή, υπερυψωμένη γέφυρα στον 22ο όροφο, όπου μία πισίνα με ανεμπόδιστη θέα εκτείνεται για 90 μέτρα, μαζί με μία «εμπειρία διασκέδασης» που ακούει στο όνομα Club 22. Εκεί βρίσκονται ένα swim-up bar -με σκαμνάκια μέσα στην πισίνα- ένας χώρο για DJ κάτω από αψίδα και μόα σειρά από VIP καμπάνες.

ΠΗΓΗ in.gr