Κόσμος

Ύποπτοι για «ξέπλυμα» χρήματος ο διάσημος ατζέντης Ζόρζε Μέντες και ο Ντέκο

Ύποπτοι για «ξέπλυμα» χρήματος ο διάσημος ατζέντης Ζόρζε Μέντες και ο Ντέκο

Μεγάλη έρευνα για κύκλωμα φορολογικών απατών και «ξέπλυμα» χρήματος εμπλέκει τον διάσημο ατζέντη ποδοσφαιριστών, Ζόρζε Μέντες και τον παλαίμαχο Πορτογάλο άσο της Πόρτο και της Μπαρτσελόνα, Ντέκο.

Αρκετά εξέχοντα πρόσωπα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, βρέθηκαν στο «στόχαστρο» των φορολογικών και τελωνειακών Αρχών της Πορτογαλίας. Οπως αποκαλύπτει η αγγλική εφημερίδα «Guardian», δεκάδες πράκτορες συμμετείχαν σε 20 και πλέον έρευνες, με τους εμπλεκόμενους να θεωρούνται υπόπτοι για τα αδικήματα φοροδιαφυγής, απάτης στην κοινωνική ασφάλιση και «ξέπλυμα χρήματος».

Ανάμεσα τους, βρίσκονται, ο μάνατζερ ποδοσφαιριστών και ιδρυτής του γραφείου «Gestifute», Ζόρζε Μέντες, αλλά και ο πρώην διεθνής μεσοεπιθετικός, Ντέκο, ο οποίος σήμερα εκπροσωπεί διάφορους παίκτες. Επίσης, στο «στόχαστρο» των πορτογαλικών Αρχών, βρέθηκαν η Γκιμαράες και η Μπράγκα, ενώ στην σχετική ανακοίνωση από το Κεντρικό Τμήμα Ερευνών και Εγκληματικών Δράσεων, αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Τα γεγονότα που ερευνώνται, είναι πιθανό να περιλαμβάνουν αδικήματα φοροδιαφυγής, απάτης στην κοινωνική ασφάλιση και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Υποψιαζόμαστε την ύπαρξη εικονικών υποθέσεων, που συνάπτονται μεταξύ ποδοσφαιρικών συλλόγων και τρίτων, οι οποίες είχαν υπ΄όψιν, την απόκρυψη εισοδημάτων από εξαρτημένη εργασία, που υπόκειται σε δήλωση και παρακράτηση φόρου».