Διεθνή

Λιβύη: Εξοντώσαμε δεκάδες υποστηριζόμενους από την Τουρκία μαχητές, λέει ο LNA του Χάφταρ

Γιώργος Μαργαρίτης: Τρομερές αποκαλύψεις από τον τραγουδιστή – Tι του έλεγαν οι γιατροί

Ο εκπρόσωπος του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA) στη Λιβύη, Ahmed Al-Mismari, ανακοίνωσε πως οι δυνάμεις του Στρατάρχη Χάφταρ κατάφεραν να σκοτώσουν ή να συλλάβουν δεκάδες μέλη της ομάδας Al-Wefaq που μάχεται στο πλευρό της κυβέρνησης του Σάρατζ μαζί με μισθοφόρους της Τουρκίας, κοντά στην αεροπορική βάση Al-Watiyah.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του LNA, οι υποστηριζόμενες από την Τουρκία δυνάμεις υπέστησαν μεγάλες απώλειες κατά την πολύωρη μάχη γύρω από την βάση.

Στις μάχες αυτές, 8 μέλη του LNA επίσης έχασαν τη ζωή τους.

Ο Mismari δήλωσε πως «ο έλεγχος της Τρίπολης θα επιτευχθεί πολύ σύντομα».

Επίσης υποσχέθηκε «εκπλήξεις» τις επόμενες ημέρες, υπαινισόμενος πως ο LNA θα εξαπολύσει μεγάλη επίθεση εναντίον των κυβερνητικών δυνάμεων (GNA).

Στον λογαριασμό του Twitter που απηχεί τις απόψεις και τις θέσεις του LNA μάλιστα, απευθύνεται κάλεσμα στον «λαό της Λιβύης να περιμένει ευχάριστες εκπλήξεις που θα αποτρέψουν τις τρομοκρατικές οργανώσεις και τα σχέδια του Ερντογάν από το να διχάσουν τη Λιβύη».

«Τα σημερινά χτυπήματά μας ήταν μόνο η αρχή» τονίζεται στην ίδια ανάρτηση.

Από την ημέρα που οι υποστηριζόμενες από την Τουρκία δυνάμεις απέρριψαν την πρόταση του LNA για κατάπαυση του πυρός, οι μάχες έχουν ενταθεί στη Βόρεια Λιβύη, με τον GNA να εξαπολύει πολλές επιθέσεις γύρω από την Τρίπολη.

Ο πρωθυπουργός της Τρίπολης, Φαγιέζ Αλ Σάρατζ είχε αναφέρει πως ποτέ δεν θα εμπιστευτεί τον διοικητή του LNA, Στρατάρχη Χάφταρ, μετά την κατάρρευση της τελευταίας εκεχειρίας.

Ο Σάρατζ έκανε ακόμη σαφές πως δεν πρόκειται να διαπραγματευτεί με τον Χάφταρ ή την κυβέρνηση με έδρα το Τομπρούκ.