Διεθνή Επικαιρότητα

MiG: Απίστευτες εικόνες από «διάρρηξη» σε «νεκροταφείο» θρυλικών μαχητικών αεροσκαφών [pics,vid]

Κλειστά σήμερα σούπερ μάρκετ και καταστήματα

Ένας Ρώσος Youtuber με το ψευδώνυμο «Den Stalk» δημοσίευσε στο Διαδίκτυο ένα βίντεο με πλάνα από την «διάρρηξη» που πραγματοποίησε σε ένα εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο ιστορικών μαχητικών αεροσκαφών MiG κάπου στη Μόσχα, με τα πλάνα πραγματικά να προκαλούν εντύπωση.

Το «νεκροταφείο» των μαχητικών αεροσκαφών έχει ιδιαίτερη ιστορική αξία και σημασία, διότι σε αυτά εμφανίζονται κομμάτια και τμήματα των μαχητικών κατά την διάρκεια συναρμολόγησής τους στο εργοστάσιο, ενώ την «εμφάνισή» τους κάνουν όχι μόνο τα θρυλικά MiG-29 αλλά και τα σπάνια MiG-AT, που ήταν η πρώτη απόπειρα συνεργασίας μηχανικών της Σοβιετικής Ένωσης και της Δύσης.

Το «σπάνιο» αεροσκάφος της Mikoyan

Στο εντυπωσιακό αυτό βίντεο διακρίνεται, μεταξύ άλλων, άτρακτος του εκπαιδευτικού αεροσκάφους MiG-AT, που αναπτύχθηκε το 1996 και είχε σκοπό να αντικαταστήσει το Aero L-39 της Ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Το αεροσκάφος αυτό πραγματοποίησε την πρώτη του πτήση τον Μάρτιο του 1996 και έχει ιδιαίτερη αξία διότι είναι το πρώτο κοινό πρόγραμμα ανάπτυξης αεροσκαφών μεταξύ Ρωσίας και Γαλλίας και το πρώτο εξοπλιστικό πρόγραμμα, στρατιωτικής συνεργασίας Ρωσίας και Δύσης.

Δείτε πλάνα:

MiG: Απίστευτες εικόνες από «διάρρηξη» σε «νεκροταφείο» θρυλικών μαχητικών αεροσκαφών [pics,vid] MiG MiG: Απίστευτες εικόνες από «διάρρηξη» σε «νεκροταφείο» θρυλικών μαχητικών αεροσκαφών [pics,vid] MiG

Δείτε το σχετικό βίντεο:

ΠΗΓΗ