Διεθνή

Παραιτήθηκε ο πρέσβης της Βρετανίας στις ΗΠΑ – Βρέθηκε στα «μαχαίρια» με τον Τραμπ (video)

Πρωτοφανής δήλωση του βουλευτή της ΝΔ Μπάμπη Παπαδημητρίου: «Γεμάτα χασίς τα γραφεία του Μαξίμου»!

Δεν… άντεξε τη διαμάχη με τον Ντόναλντ Τραμπ ο πρέσβης της Μεγάλης Βρετανίας στις ΗΠΑ, Κιμ Νταρόκ και την Τετάρτη (10/07) παραιτήθηκε. Ο αμερικανός πρόεδρος είχε βγει από τα «ρούχα» του μαζί του και του είχε… σούρει πολλά, μέσω απόρρητων εγγράφων που είδαν το φως της δημοσιότητας. Σημειώνεται πως ο Κιμ Ντάροκ στο τέλος του χρόνου θα αποχωρούσε έτσι και αλλιώς από τη θέση του

Υπενθυμίζεται ότι ο Ντόναλντ Τραμπ είχε επιτεθεί με σκληρούς χαρακτηρισμούς στον κ. Νταρόκ και τον χαρακτήρισε «ηλίθιο» και «τρελό»μετά την δημοσιοποίηση των εγγράφως, στα οποία παρουσιαζόταν ο βρετανός διπλωμάτης να μιλάει με απαξιωτικά λόγια για τον πρόεδρο των ΗΠΑ και την κυβέρνησή του.

«Μετά τη διαρροή επίσημων εγγράφων από αυτή την πρεσβεία γίνονται πολλές εικασίες σχετικά με τη θέση μου και τη διάρκεια της επαναπομείνασας θητείας μου ως πρεσβευτή», αναφέρει ο Νταρόκ στην επιστολή παραίτησής του, που απευθύνεται στον Σάιμον ΜακΝτόναλντεπικεφαλής των βρετανικών διπλωματικών υπηρεσιών.

«Θέλω να βάλω ένα τέλος στις εικασίες. Η τρέχουσα κατάσταση καθιστά αδύνατο να συνεχίσω το έργο μου όπως θα ήθελα.Υπό αυτές τις συνθήκες ο υπεύθυνος δρόμος είναι να επιτρέψω τον διορισμό νέου πρεσβευτή»,υπογράμμισε ο Νταρόκ.

Ο ΜακΝτόναλντ έκανε δεκτή την παραίτηση του βρετανού πρεσβευτή, αναφέροντας: «Τις τελευταίες δύσκολες ημέρες συμπεριφερθήκατε όπως συμπεριφερόσασταν πάντα στη διάρκεια της μακράς και διακεκριμένης καριέρας σας με αξιοπρέπεια, επαγγελματισμό και κομψότητα».

Η Τερέζα Μέι δήλωσε στο κοινοβούλιο πως μίλησε το πρωί της Τετάρτης (10/07) με τον κ. Νταρόκ: «Του είπα πως λυπάμαι πολύ που ένιωσε ότι θα πρέπει να εγκαταλείψει τη θέση του ως πρεσβευτής στην Ουάσινγκτον», επεσήμανε η Μέι ενώ υπογράμμισε ότι οι αξιωματούχοι θα πρέπει να είναι σε θέση να προσφέρουν «ολοκληρωμένες και ειλικρινείς συμβουλές».

Σημειώνεται ότι την Τρίτη (09/07) ο Τζέρεμι Χαντ, που είναι βρετανός υπουργός Εξωτερικών και υποψήφιος πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείουαπάντησε στις επιθέσεις του Ντόναλντ Τραμπ ενάντια στον πρέσβη του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ουάσινγκτον Κιμ Ντάροκ.