Πόλεμος στο Ισραήλ

Δυτική Όχθη: Ισραηλινές μπουλντόζες κατέστρεψαν μνημείο του Αραφάτ

Ρούλα Πισπιρίγκου: Αίτημα εξαίρεσης της προέδρου καταθέτει ο Κούγιας

Βίντεο που κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνει ισραηλινές μπουλντόζες να καταστρέφουν μνημείο του Παλαιστίνιου ηγέτη Γιάσερ Αραφάτ στη Τουλκαρέμ στη Δυτική Όχθη. Το Al Jazeera αναφέρει ότι έχει επαληθεύσει το υλικό.

Η πολύωρη επιδρομή των ισραηλινών δυνάμεων στον προσφυγικό καταυλισμό της Τουλκαρέμ στη Δυτική Όχθη την Τρίτη άφησε πίσω της οκτώ νεκρούς και πολλούς τραυματίες.

Ο αριθμός των νεκρών και των συλλήψεων έχει αυξηθεί δραματικά τις τελευταίες εβδομάδες

Το παλαιστινιακό πρακτορείο WAFA ανέφερε ότι «μετά από 15 συνεχείς ώρες επίθεσης από τις ισραηλινές δυνάμεις κατοχής, ο κόσμος έσπευσε να επιθεωρήσει τι είχε συμβεί στον καταυλισμό. Σοκαρίστηκαν από την έκταση της καταστροφής που προκλήθηκε σκόπιμα στους δρόμους, στις γραμμές ύδρευσης, ηλεκτροδότησης και αποχέτευσης, στα σπίτια και στις ιδιωτικές και δημόσιες εμπορικές εγκαταστάσεις».

Το βίντεο με την καταστροφή του μνημείου του Αραφάτ

 

Ο προσφυγικός συνοικισμός έχει ισοπεδωθεί, ενώ η βεβήλωση των μνημείων του Αραφάτ – του ηγέτη σύμβολο των Παλαιστινίων – στρέφεται εναντίον της αξιοπρέπειας και της ιστορίας του παλαιστινιακού.

 

Οι επιθέσεις στη Δυτική Όχθη έχουν αυξηθεί μετά τις 7 Οκτώβρη ενώ ο αριθμός των νεκρών και των συλλήψεων επίσης έχει ανέβει δραματικά τις τελευταίες εβδομάδες.