Πόλεμος στο Ισραήλ

Λωρίδα της Γάζας: «179 πτώματα θάφτηκαν σε ομαδικό τάφο» λέει ο διευθυντής του νοσοκομείου αλ-Σίφα

Ο Ντένζελ Ουάσινγκτον στον ρόλο του Αννίβα σε επική ταινία του Άντουαν Φουκουά για το Netflix

Τραγική είναι η κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας μετά τον πόλεμο με το Ισραήλ και μάλιστα ανοίγουν ομαδικούς τάφους για να θάψουν τους νεκρούς., 

Τουλάχιστον «179 πτώματα» ενταφιάστηκαν σήμερα σε «ομαδικούς τάφους» που ανοίχτηκε στο συγκρότημα του νοσοκομείου αλ-Σίφα στη Λωρίδα της Γάζας, όπως δήλωσε ο διευθυντής του στο Γαλλικό Πρακτορείο, διευκρινίζοντας ότι μεταξύ αυτών βρίσκονται επτά πρόωρα βρέφη που έχασαν τη ζωή τους καθώς δεν υπήρχε ηλεκτρικό ρεύμα να τα κρατήσει στη ζωή.

«Αναγκαστήκαμε για τους θάψουμε σε ομαδικό τάφο», δήλωσε ο γιατρός Μοχάμεντ Αμπού Σαλμίγια. «Υπάρχουν διασκορπισμένα πτώματα στους διαδρόμους του νοσοκομείου και οι θάλαμοι-ψυγεία των νεκροτομείων δεν τροφοδοτούνται πλέον» με ηλεκτρικό ρεύμα καθώς δεν έχουν εισέλθει καθόλου καύσιμα στη Λωρίδα της Γάζας από την έναρξη του πολέμου μεταξύ του Ισραήλ και της ισλαμιστικής παλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, πρόσθεσε.

Σήμερα, «μία γυναίκα και ένας άνδρας σε μονάδα εντατικής θεραπείας πέθαναν», δήλωσε ο γιατρός Αμπού Σαλμίγια, ανεβάζοντας σε 29 τον αριθμό των ασθενών σε μονάδες εντατικής θεραπείας που έχασαν τη ζωή τους μετά τη διακοπή της ηλεκτροδότησης στο αλ-Σίφα το Σάββατο.

Δημοσιογράφος που συνεργάζεται με το Γαλλικό Πρακτορείο εντός του νοσοκομείου, το μεγαλύτερο στη Λωρίδα της Γάζας, είπε ότι η οσμή από την αποσύνθεση των πτωμάτων είναι πνιγηρή.

 

Οι μάχες και τα αεροπορικά χτυπήματα συνεχίστηκαν όλη τη νύχτα, πρόσθεσε, αλλά είναι λιγότερο έντονες από τις προηγούμενες νύχτες.

Ισραηλινά τεθωρακισμένα συγκεντρώθηκαν σήμερα στις πύλες του αλ-Σίφα, που θεωρείται από το Ισραήλ στρατηγικό κρησφύγετο της Χαμάς.