Πόλεμος στο Ισραήλ

Λωρίδα της Γάζας: Νεκρός μετά από ισραηλινή επιχείρηση ο Μαρουάν Ίσα, το «Νο 3» της Χαμάς

Νεκρός είναι ο Μαρουάν Ίσα, τρίτος στην ιεραρχία της ηγεσίας της Χαμάς, καθώς σκοτώθηκε κατά την διάρκεια επιχείρησης του ισραηλινού στρατού στην Λωρίδα της Γάζας, όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

«Ο Μαρουάν Ίσα σκοτώθηκε κατά την διάρκεια ισραηλινής επιχείρησης στην Λωρίδα της Γάζας την περασμένη εβδομάδα», δήλωσε ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου Τζέικ Σάλιβαν κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Ο Μαρουάν Ίσα, 58 ή 59 ετών, ήταν ο υπαρχηγός του Μοχάμεντ Ντέιρ, του διοικητή των Ταξιαρχιών Εζεντίν αλ-Κάσαμ, της στρατιωτικής πτέρυγας της Χαμάς. Ενα από τα πλέον καταζητούμενα από το Ισραήλ στελέχη της Χαμάς, από τους ιθύνοντες της επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου στο Ισραήλ, ο Μαρουάν Ίσα είναι το πλέον υψηλόβαθμο μέλος της ηγεσίας της Χαμάς που σκοτώνεται στην Γάζα από την έναρξη του πολέμου.

Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού Ντάνιελ Χαγκάρι είχε ανακοινώσει στις 11 Μαρτίου ότι ο Μαρουάν Ίσα και ένα ακόμη στέλεχος της Χαμάς έγιναν στόχος ισραηλινής αεροπορικής επιδρομής κατά υπόγειου κρησφύγετου στην κεντρική Γάζα.