Πόλεμος στο Ισραήλ

Πόλεμος στο Ισραήλ: «Έκαιγαν κόσμο ζωντανό» – 80χρονη περιγράφει όσα έζησε όταν τρομοκράτες της Χαμάς μπήκαν στο σπίτι της

Πόλεμος στο Ισραήλ: Στη Γάζα οι γιατροί κάνουν ακρωτιριασμούς χωρίς αναισθησία, λέει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας

Στην επίθεση της 7ης Οκτωβρίου, μπήκαν στο σπίτι της στο κιμπούτς ενώ εκείνη ήταν μέσα στο καταφύγιο

Η 80χρονη Μαζάλ περιέγραψε με δάκρυα στα μάτια, το πώς ήρθε αντιμέτωπη με τους τρομοκράτες της Χαμάς.

Στην επίθεση της 7ης Οκτωβρίου, οι ίδιοι μπήκαν στο σπίτι της στο κιμπούτς που ζούσε, ενώ εκείνη ήταν μέσα στο καταφύγιο και άρχισαν να σπάνε τα πάντα και να κάνουν πλιάτσικο.

Εντέλει την άφησαν να ζήσει αλλά έκαψαν το σπίτι της. «Ο βομβαρδισμός ήταν ασυνήθιστος (…) Εισέβαλαν δολοφόνοι, σκότωναν τον κόσμο, τους έκαιγαν ζωντανούς» είπε στην ΕΡΤ κλαίγοντας.

Πλέον, η ίδια ζει με την κόρη της στο χωριό Ταμέι Γιόσεφ που βρίσκεται δύο χιλιόμετρα από τη Γάζα, στα σύνορά του Ισραήλ με την Αίγυπτο. Όλοι οι κάτοικοι έχουν φύγει αλλά η Μαζάλ με την κόρη της επιμένουν να μην αφήσουν το σπίτι τους. «Δεν πρόκειται να φύγω, να γίνω πρόσφυγας» λέει η κόρη της στην κάμερα της ΕΡΤ.

Σημειώνεται ότι στην περιοχή που συνορεύουν Γάζα, Αίγυπτος και Ισραήλ οι επιθέσεις με ρουκέτες από την Χαμάς ειναι καθημερινό πια φαινόμενο, με αποτέλεσμα να κυκλοφορούν σχεδόν αποκλειστικά στρατιώτες, αλλά και έφεδροι ενώ οι κάτοικοι είναι άγνωστο αν θα γυρίσουν ποτέ στα σπίτια τους.