Διεθνή

Πόλεμος στο Ισραήλ: Η Ιορδανία στέλνει από αέρος ιατρική βοήθεια σε νοσοκομείο στη Γάζα

ΗΠΑ: Έναν χρόνο πριν από τις προεδρικές εκλογές, δημοσκοπήσεις φέρουν τον Μπάιντεν κάτω από τον Τραμπ

Δεν είναι σαφές εάν υπήρξε συντονισμός μεταξύ του Ισραήλ και της Ιορδανίας για την αεροπορική ρίψη – Για 5 μέρες ακόμα επαρκούν τα τρέχοντα βαδικά ειδη διατροφής, σύμφωνα με τον ΟΗΕ

Ο βασιλιάς της Ιορδανίας Αμπντουλάχ Β’ ανακοίνωσε ότι η αεροπορία της χώρας του έστειλε τα μεσάνυχτα της Κυριακής ιατρική βοήθεια σε νοσοκομείο εκστρατείας που διαχειρίζεται η Ιορδανία στη Γάζα.

«Τα άφοβα μέλη της Πολεμικής Αεροπορίας προχώρησαν τα μεσάνυχτα στη ρίψη από αέρος επείγουσας ιατρικής βοήθειας προοριζόμενης για το ιορδανικό νοσοκομείο εκστρατείας στη Γάζα», ανέφερε ο ιορδανός μονάρχης μέσω X (του πρώην Twitter), προσθέτοντας: «Είναι καθήκον μας να βοηθήσουμε τους αδελφούς και τις αδελφές μας που έχουν τραυματιστεί στον πόλεμο εναντίον της Γάζας. Θα είμαστε πάντα εκεί για τους παλαιστίνιους αδελφούς μας».

Δεν είναι σαφές εάν υπήρξε συντονισμός μεταξύ του Ισραήλ και της Ιορδανίας για την αεροπορική ρίψη και δεν υπήρξε κανένα σχόλιο από την ισραηλινή κυβέρνηση.

Την ίδια ώρα το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Επισιτισμού του ΟΗΕ (WFP) εκτιμά ότι σε επίπεδο καταστημάτων, τα τρέχοντα αποθέματα βασικών ειδών διατροφής στη Γάζα θα επαρκούν για περίπου πέντε ακόμη ημέρες.

Η Σίντι Μακέιν, εκτελεστική διευθύντρια του WFP, λέει ότι η κατάσταση για τον λαό της Γάζας είναι «καταστροφική» καθώς δεν στέλνεται αρκετό φαγητό στην εμπόλεμη ζώνη.