Διεθνή Επικαιρότητα Κορωνοΐός

Σε ανοιχτό νοσοκομείο μετατράπηκε εκθεσιακό κέντρο στην Ισπανία

Σε ανοιχτό νοσοκομείο μετατράπηκε εκθεσιακό κέντρο στην Ισπανία

Εικόνες που μοιάζουν να έχουν βγει από το σινεμά φτάνουν και από την Ισπανία, όπου το εκθεσιακό κέντρο Ifema στη Μαδρίτη μετατράπηκε σε ανοιχτό νοσοκομείο.

Ήδη, αργά το βράδυ του Σαββάτου υποδέχθηκε τους πρώτους 200 ασθενείς από διάφορα νοσοκομεία, που πια έχουν φτάσει στα όρια τους καθώς τα κρούσματα στη χώρα ανέρχονται σε περίπου 26.000 και οι νεκροί σε 1.462.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει η El Pais, επικαλούμενη ανακοίνωση της περιφέρειας της Μαδρίτης, σε πρώτη φάση η νέα ανοιχτή μονάδα θα φιλοξενήσει 1.300 συμβατικές κλίνες και 96 κλίνες ΜΕΘ.

Επίσης, θα υπάρχει μια περιοχή με έως και 200 κρεβάτια για την άμεση περίθαλψη όσων καταφτάνουν με συμπτώματα από νοσοκομεία.

Το απόγευμα του Σαββάτου τα πρώτα απ’ αυτά τα κρεβάτια ήταν διαθέσιμα για νοσηλεία, μετά τις εντατικές εργασίες που απαιτήθηκαν για να αδειάσει και να αλλάξει χρήση ο χώρος, που καταγράφονται και στο κάτωθι βίντεο time-lapse.

Η εγκατάσταση έχει 3.000 κρεβάτια και έχει τη δυνατότητα επέκτασης του αριθμού των κλινών σε έως και 5.000 αν χρειαστεί.

Από την Παρασκευή, στο μεταξύ, οι μονάδες εντατικής θεραπείας σε αρκετά νοσοκομεία της Μαδρίτης λειτουργούσαν ήδη στο διπλάσιο των δυνατοτήτων τους και έτσι κάποιοι σε κρίσιμη κατάσταση χρειάστηκε να μεταφερθούν σε άλλες μονάδες.

Η περιοχή της Μαδρίτης μετρά ήδη πάνω από 800 νεκρούς από τον κορονοϊό και ο πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ προειδοποίησε πως τα πιο δύσκολα έρχονται.

Καραντίνα για άλλες 15 ημέρες

Σε αυτό το πλαίσιο ο Ισπανός πρωθυπουργός επικοινώνησε μέσω τηλεδιάσκεψης με τις αυτόνομες περιφέρειες και ζήτησε παράταση των έκτακτων μέτρων για άλλες 15 ημέρες.

Στο μεταξύ, σήμερα, καταγράφηκε άλλη μια ραγδαία αύξηση των θυμάτων. Σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση του ισπανικού υπουργείου Υγείας οι νεκροί ανέρχονται σε 1.720 από 1.326 που ήταν χθες, Σάββατο. Πρόκειται για μια αύξηση 394 θυμάτων, που ξεπερνά τη χθεσινή των 324.

Η Ισπανία είναι η δεύτερη χώρα της Ε.Ε. μετά την Ιταλία που αντιμετωπίζει τόσο σοβαρό πρόβλημα. Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα σήμερα αυξήθηκαν σε 28.572  από 24.926.

Η ισπανική κυβέρνηση έχει εξασφαλίσει 640.000 γρήγορα τεστ για τη διάγνωση της μόλυνσης από τον ιό και έχει προσλάβει 52.000 ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για να ενισχύσει το δημόσιο σύστημα Υγείας.