Διεθνή Επικαιρότητα Σεισμός

Σεισμός 7,7 Ρίχτερ στην Καραϊβική – Λήξη του συναγερμού για τσουνάμι

Σεισμός 7,7 Ρίχτερ στην Καραϊβική - Λήξη του συναγερμού για τσουνάμι

Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή στο μεγαλύτερο μέρος της Τζαμάικας. Έγινε επίσης αισθητή στην Αβάνα και σε επαρχίες της Κούβας.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί ή ζημιές από την ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 7,7 βαθμών που σημειώθηκε στην Καραϊβική, μεταξύ της Κούβας και της Τζαμάικας.

Το επίκεντρο του σεισμού βρίσκεται στη θάλασσα, νότια της Κούβας και βορειοδυτικά της Τζαμάικας, ενώ το εστιακό βάθος εκτιμάται στα 10 χιλιόμετρα, έγινε γνωστό από το αμερικανικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής (USGS), το οποίο αρχικά μιλούσε για έναν σεισμό 7,3 βαθμών.

Σύμφωνα με το Διεθνές Κέντρο Προειδοποίησης για τσουνάμι: «Η απειλή για τσουνάμι που συνδέεται με αυτό τον σεισμό έχει περάσει και δεν υπάρχει πλέον κανένας κίνδυνος»

Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή στο μεγαλύτερο μέρος της Τζαμάικας, μεταδίδουν τοπικά ΜΜΕ. Έγινε επίσης αισθητή στην Αβάνα και σε επαρχίες της Κούβας.
Επιπλέον, ο σεισμός οδήγησε στην εκκένωση κτιρίων στο Μαϊάμι της Φλόριντας, όπως μεταδίδουν αμερικανικά ΜΜΕ. Σύμφωνα με την εφημερίδα Miami Herald, κτίρια σείστηκαν στο κέντρο του Μαϊάμι.